El Festival Internacional de Música de Cambrils aplega 7.000 assistents

El Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC) va tancar aquest dissabte a la nit l’edició 2024 amb un concert  doble amb Los Mambo Jambox Archestra i Alice & The Wonders. En total han estat prop de 7.000 els espectadors que han assistit als concerts, als de pagament i als gratuïts, una dada que satisfà el consistori cambrilenc, l’organitzador de l’esdeveniment, que també considera que ha estat ben acceptat el nou model proposat, un festival descentralitzat, variat estilísticament, amb preus populars i amb paritat de gènere sobre l’escenari. El consistori considera que la programació del 2024 ha estat encertada i el nou model també ha rebut una bona acollida.

“El model descentralitzat ha estat una de les novetats més destacades, amb activitats repartides en diferents espais de la ciutat, el Port de Cambrils, la Torre del Llimó, la plaça del Pòsit, el Parc del Nou Cambrils, el Parc del Pescador i el Parc del Pinaret, que ha acollit les tres últimes actuacions. Aquesta iniciativa ha rebut una bona acceptació per part dels assistents, que han valorat positivament la diversificació d’escenaris i la proximitat a diferents punts de Cambrils. Aquest format ha permès acostar la cultura a un públic més ampli i divers, potenciant així la participació ciutadana i dinamitzant les diferents zones del municipi”, segons el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Jordi Barberà.

Cal recordar que el festival va començar el dia 1 d’agost amb un concert al Port de Cambrils amb el grup femení Balkan Paradise Orquestra, que va reunir més de 2.000 persones en la presentació del seu disc Nèctar. Posteriorment, la plaça del Pòsit va acollir l’actuació dels mallorquins Suasi, tot i que la pluja va impedir el segon passi d’aquest grup de rock. L’endemà, el FIMC es va traslladar al Parc del Nou Cambrils amb el grup de flamenc La Prenda Roja, integrat per tres de les cantants de flamenc amb més projecció actualment de Catalunya. La Torre del Llimó es va estrenar com a escenari del FIMC amb dos concerts de gran nivell, el duet Pepe Rivero i Àngela Cervantes i el concert del projecte Barencia, un trio de músics liderats per Xavi Torres i dos instrumentistes més de Florència que estaven acompanyats per la ballarina Karen Lugo, una artista que va sorprendre el públic amb una autèntica demostració de força i talent dalt de l’escenari en una nit molt calorosa.

El Part del Pescador també va collir dues actuacions en clau femenina: la del grup de salsa Las Karamba, que va presentar el disc Te lo digo cantando i la del nou projecte Temblor, d’Andrea Motis, que va penjar el cartell d’entrades exhaurides. La traca final del FIMC es va traslladar al Parc del Pinaret amb tres artistes de gran nivell que van ser els que van reunir un públic més nombrós. Així, l’asturià Rodrigo Cuevas va encisar prop d’un miler de persones amb el seu espectacle La Romería, que està passejant per tot el món amb un gran èxit. També Gossos van oferir un espectacle de més de dues hores, on va repassar els grans èxits de la seva carrera, en l’única presència del grup a les comarques de Tarragona amb la gira de comiat A Reviure. La darrera nit va ser la més explosiva del festival amb un concert doble amb el grup Alice & The Wonders i Los Mambo Jambo Archestra, la potent banda liderada per Dani Nello, reforçada en aquesta ocasió amb una secció de vents d’onze instrumentistes i un segon guitarra. Durant més d’una hora i quart, la banda va repassar el seu darrer disc El gran ciclón i algunes de les peces de rock i swing instrumental que l’ha fet popular.

L’organització del Festival Internacional de Música de Cambrils vol agrair a tots els artistes, col·laboradors, patrocinadors, i sobretot, al públic, per fer possible aquesta edició tan especial. Ja es treballa en la propera edició, la del 50 aniversari,  amb l’objectiu de continuar millorant i oferint un festival que respongui a les expectatives de tots els cambrilencs i visitants.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.