Balanç positiu del Planet Estiu 2024

Aquest passat dissabte van acabar les activitats de Planet Estiu 2024, un programa d’activitats organitzades per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Reus, i que han finalitzat amb un balanç molt positiu.

Amb la sortida a Costa Caribe, s’ha conclòs les activitats del programa d’activitats d’estiu dirigides a joves de 12 a 29, Planet Reus. El programa ha recollit prop de 100 activitats que han ofert petits tastets d’iniciació en diferents camps: Cultural, artístic, tecnològic, esportiu …

Daniel Marcos, regidor de Joventut, ha explicat que “l’objectiu d’aquestes activitats és oferir als i les joves un espai de socialització entre ells divertit, creatiu, saludable i segur; creant així oportunitats d’oci accessibles i universals per tots els joves. Estem molt satisfets perquè així ho han entès els nostres joves i és per això que han omplert totes les propostes”. 

En aquesta edició hi hagut un total de 91 activitats i de les 1.500 places en diferents tallers i activitats s’han acabat ocupant un total de 1.300. Això ha suposat un 86,6% d’ocupació. Si sumem la programació cultural integrada a Planet com és el cicle d’espectacles musicals i culturals: «FilOn» els assistents s’enfilen fins a més de 2.000 persones.

Dins del cicle FilOn destacar l’última activitat realitzada, el Show del Talent, on per segon any consecutiu s’ha posat a disposició dels i les joves de Reus un escenari on demostrar les seves habilitats artístiques. 14 joves artistes han mostrat el seu talent en una acció social de foment de l’emprenedoria i la participació juvenil on han pogut donar a conèixer les seves habilitats artístiques d’una molt alta qualitat davant del públic assistent i de tres artistes locals consolidats que els han pogut donar consells a l’hora de continuar la seva carrera artística.

De totes les activitats, finalment només s’han hagut d’anul·lar un total de 3 propostes, dues per no arribar al mínim d’inscripcions i una altre per motius aliens a l’organització.

En l’apartat de valoració dels usuaris, la nota que aquests han posat és de 4,6 sobre 5 i més d’un 93% han dit que repetirien l’experiència de participar a una de les activitats de Planet Reus.

El regidor Marocs ha afegit que, “cal destacar la diversitat geogràfica de les activitats, que s’han desenvolupat en diferents equipaments municipals arreu de la ciutat de Reus, cobrint un ampli abast territorial”. A més, la presència i difusió de les experiències viscudes a les activitats s’ha pogut seguir a a través dels perfils d’Instagram de @planet.reus i @joventutreus i ha contribuït a donar visibilitat i un impacte positiu del programa.

En resum, el Planet Estiu ha tancat una programació d’èxit, consolidant-se com una proposta atractiva i enriquidora per a la joventut de Reus, reforçant el compromís de l’Ajuntament amb la promoció de l’oci saludable i la participació activa dels joves en la comunitat local.

Crida a recollir propostes
L’estiu s’acaba però des del Casal de Joves la Palma ja preparen les activitats i esdeveniments a realitzar de cara als propers mesos. També es fa una crida als joves a fer arribar a la regidoria de joventut propostes d’activitats que els agradaria trobar a la ciutat i alhora fan unc crida joves que saben fer coses, que tenen una afició, un talent i que els hi agradaria compartir-ho per tal programar activitats, buscar espais de trobada i de compartir aficions i talents o exhibir aquests talents.

Les propostes es poden fer arribar a través del formulari que trobareu en aquest enllaç web: https://joventutreus.cat/planetreus

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.