Mas Carandell acull el projecte TechTalent Camp de Tarragona

Presentació dels resultats dels Espais d’acció col·lectiva impulsats per Mas Carandell

Mas Carandell acollirà dimarts, 6 d’agost, de 9.30 a 13h, la presentació dels projectes web i app que han desenvolupat els 13 nois i noies del projecte TechTalent Camp de Tarragona, un cop finalitzat l’itinerari formatiu en programació HTML, CSS Javascript i FullStack Júnior Web Developer amb Java.

TechTalent, és un projecte en xarxa territorial que neix amb l’objectiu d’oferir una oportunitat professional als joves de 18 a 29 anys en el sector de les tecnologies de la informació i comunicació, i al mateix temps, vol donar resposta a la demanda de talent TIC per part de les empreses del territori.

La Fundació Esplai ha estat l’encarregada de les 576 hores de qualificació en competències tècniques i socials, el Clúster Tic Sud i Techma Business School i porten a terme la prospecció empresarial i Mas Carandell realitza l’acció tutorial i l’orientació professional dels joves (que en el cas de Tarragona porta a terme Tarragona Impulsa).

Els projectes que dimarts es presentaran són:

  • PortNet, un web que té la finalitat d’aportar un granet de sorra a la lluita contra la contaminació marítima i preservar l’hàbitat de les espècies marines.
  • Claritymind, una aplicació dissenyada per a ajudar a trobar la tranquil·litat interior i millorar el dia a dia amb meditacions personalitzades.
  • Reus Viu la Festa, una app per conèixer i gaudir de  totes les festes de Reus i del patrimoni cultural que ofereix la ciutat.
  • I la plana web Happy Paws, que amb el lema: Adopta, cuida i dona, està destinada a  la cura de mascotes, tant per a persones usuàries com per a protectores.

Es comptarà amb un jurat per fer la valoració dels treballs, el qual estarà constituït per representants de les empreses T-System, Inetum, Freshly Cosmetics, i per membres de les entitats coorganitzadores del programa: Fundació Esplai, Techma Business School i Clúster TIC Sud.

En aquesta línia, el regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats, afirma que «aquestes formacions, indispensables en un teixit productiu que cada cop busca un perfil més tecnològic i on el coneixement del programari és bàsic per tenir més oportunitats dins el mercat laboral, permeten conèixer als alumnes tot el procés de creació d’espais web i d’aplicacions mòbils des de tots els seus vessants. A més, les temàtiques triades pels alumnes, com són el canvi climàtic, l’adopció d’animals o el benestar psicològic, demostren la implicació social dels projectes que han triat impulsar».

A partir de setembre i fins a final d’any, es duran a terme accions d’orientació i intermediació laboral en el marc del programa, amb l’objectiu d’assolir la inserció laboral de les noies i nois participants.

El projecte TechTalent s’emmarca dins la convocatòria Singulars, promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). Està prevista una segona edició d’aquest recurs, pendent de sol·licitar quan es publiqui la nova convocatòria.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.