Barraques de Tarragona 2024

La Coordinadora de Barraques Tarragona ha presentat a través de les seves xarxes socials el cartell complet de la dinovena edició de l’espai alternatiu de referència de la festa major de Tarragona.

Els dies 20, 21 i 22 de setembre de 2024 tornen les Barraques al seu espai habitual del Passeig de les Palmeres. Seran tres dies farcits d’activitats, concerts i reivindicacions socials. Aquest any amb el lema “Santa Tecla gloriosa, mare dels tarragonins, fes que tots els creuers acabin mar endins!” es vol fer valdre la lluita veïnal en contra la massificació turística, l’especulació urbanística i la destrucció del territori.


Barraques Tarragona defensa que s’ha arribat a una situació límit per a la ciutat, amb un turisme de masses desbocat i ampliant sense control l’arribada de creuers.
A més a més de tots els macroprojectes que agredeixen al nostre territori, la MAT, el HardRock, les macroplantes solars, la Lotte a Mont-roig, el transvasament de l’Ebre, etc. Barraques Tarragona creu que els actes culturals no han d’amagar aquesta realitat sinó mostrar-la tal com és.

Com cada any Barraques Tarragona aposta per un cartell divers i de conjunts majoritàriament en català, allunyat del que programen els principals festivals del país, on predominen grups d’homes sobrepromocionats.

Aquesta edició s’inaugurarà el dia 20 amb un pregó alternatiu a càrrec de Phobos i Deimos a les 23.30 h. Però ja a partir de les 18 h. l’espai Barraques estarà obert al públic i tindrà una àmplia oferta de foodtrucks per omplir la panxa abans dels concerts. La primera nit comptarà amb l’actuació de la transformista Jèssica Pulla i els concerts de Tampó d’Aspart i Fades que també tancaran la nit amb el seu DJ set.

La segona jornada serà eminentment punk i rockera amb la banda de la Franja Poble Nostrum, les transgressores de la Ruïnosa y las strippers de Rahola i la gira de comiat d’Insershow que amb el seu repertori propi i de versions ens conduiran fins a la matinada.

L’últim dia actuaran els guanyadors del concurs de grups amb la tarragonina Sänta i el productor Loilack i seguiran amb el mestissatge de Flux i la proposta electrònica valencina de Prozak Soup, el tancament final de la festa el faran els PD Pelacanyes.

Barraques Tarragona vetllarà perquè siguin unes festes lliures d’actituds masclistes, lgtbifòbiques i racistes. També l’aposta per deixar d’usar productes que siguin còmplices d’apartheid. S’ubicarà un punt lila-multicolor per a informar i prevenir agressions.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.