Doblet de La Banda Simfònica de la Diputació

La Banda Simfònica de la Diputació, integrada per estudiants de grau professional dels tres conservatoris de música de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa realitza durant aquesta setmana una estada de convivència i treball a la casa de Colònies de Rasquera per preparar dos concerts el cap de setmana, dissabte 27 actuarà a al Teatre Auditori del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, i el diumenge 28 a l’auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta.

Pablo Marqués Mestre, reconegut director de projecció internacional i actual director titular de l’Orquestra Simfònica de Castelló, és el director convidat d’aquesta edició de la Banda Simfònica. Sota la seva direcció, els 60 alumnes que integren la Banda prepararan el repertori que servirà de programa per als dos concerts, que podeu consultar a la web de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, conservatori encarregat de la coordinació de la BSDT 2024.

Un projecte pedagògic de llarg recorregut

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona és un projecte pedagògic nascut el 2004 amb l’objectiu de crear una gran agrupació de vent on l’alumnat dels tres conservatoris de música de la Diputació pogués treballar de forma col·laborativa. Durant una setmana treballen intensament un repertori adequat al seu nivell formatiu que culmina en un concert obert al públic general.

Una experiència que els permet conèixer de primera mà el funcionament d’una gran agrupació musical a més de tenir l’oportunitat de treballar sota la direcció d’un reconegut músic de trajectòria internacional.

Amb els concerts, es culmina una setmana de feina intensa amb la projecció externa de tota la feina realitzada, a més de donar visibilitat a la tasca pedagògica que es du a terme als Conservatoris de la Diputació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.