La Incubadora TIC i Foodtech de REDESSA enceta la seva 4a edició amb l’objectiu de continuar donant impuls als projectes de base tecnològica a través d’un programa intensiu de formació i de mentories personalitzades que han de facilitar als projectes l’accés al mercat.
El programa de la 4a edició es focalitza en les noves tecnologies i el sector agroalimentari, tot i que està obert a tots aquells projectes de base tecnològica que busquin un impacte en altres sectors estratègics per al territori, com ara el de la salut i el turisme. Tal com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, “en aquesta edició es farà especial èmfasi en aquelles idees que busquin donar resposta als reptes i necessitats de la ciutadania i es facilitarà que els projectes seleccionats es puguin instal·lar als centres d’empreses de REDESSA, per tal de fomentar la creació de llocs de treball a la ciutat”.
En aquesta nova edició es reforçaran aspectes del programa relacionats amb la comunicació i l’storytelling dels projectes, així com en l’enfortiment de la metodologia d’emprenedoria Lean Startup, basada en la detecció de necessitats dels potencials clients i l’adaptació i canvi d’estratègia en qualsevol moment, en funció d’aquestes necessitats.
A més, per als projectes de la vertical de Foodtech es potenciarà la interacció amb els agents vinculats al Hub Foodtech & Nutrition: les empreses adherides, els centres de recerca (ISPV, EURECAT, IRTA etc.) i la Universitat Rovira i Virgili. Així mateix, està previst incrementar l’acompanyament post incubadora durant el segon any i l’accés al finançament, a través d’inversors, xarxes privades, projectes col·laboratius, cerca de subvencions, etc.
Com és habitual, el programa s’encetarà amb un bootcamp o programa intensiu de formació, tutories individuals amb mentors experts en diversos àmbits, xerrades amb professionals i tallers, etc.