10a edició dels Premis Vinari

El concurs que premia els millors vermuts catalans, els Premis Vinari, arriben aquest 2024 al seu 10è aniversari, amb l’objectiu d’anar sumant edicions i continuar donant visibilitat a la producció de vermuts catalans. A partir d’avui s’han obert les inscripcions per a un concurs que accepta vermuts tradicionals blancs, negres, reserva i altres estils, on s’inclouen els daurats, taronges, rosats, secs o “extradry” i altres productes que su rten del que es consideren els vermuts tradicionals. 

De cada categoria un jurat professional avaluarà a cegues les mostres presentades i, en un acte que es farà a Reus a finals de febrer, premiarà les millors puntuades amb medalla d’or, plata i bronze. Com en totes les edicions, hi haurà el Gran Or, que destaca aquell producte amb millor puntuació total del certamen.

Acompanyant els premis a productes, també hi haurà mencions especials a la millor vermuteria, una tria que, en aquest cas, es fa a través de les propostes i votacions populars. En l’edició passada, aquest premi se’n va anar cap a La Ràpita, a un local emblemàtic que s’anomena Lo Racó del Vemutenc.

Tots els resultats es donaran a conèixer en un acte de lliurament de premis, en un lloc encara per determinar però també de la capital del Baix Camp. El certamen, des de la jornada de tast a la gala final, compta amb el suport de l’Agència de Promoció de Ciutat de Reus.

Els Premis Vinari dels vermuts han tingut històricament un aliat estratègic al llarg de les edicions. La ciutat de Reus, a qui molts ja anomenen capital del vermut, ha acompanyat el creixement i consolidació del concurs que premia quines són les millors propostes vermuteres de l’any. El seu lligam estret amb la producció de vermut ve de lluny, des d’aquell Reus- París- Londres en què la capital del Baix Camp es coneixia internacionalment per la seva producció vermutera. En l’actualitat, més enllà de la tradició arrelada, és seu de l’espai del Vermut a l’Estació Enològica i el Museu del Vermut, i també impulsora de la marca Vermut de Reus, que engloba vuit marques: Miró, Iris, Yzaguirre, Fot-li, Rofes, Cori, Olave i Or del Camp.

Tota la informació dels Premis Vinari es pot seguir a la web Va de Vi

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.