‘Supporting Family Business’

L’organització reusenca DomSpain participa de forma activa en el projecte ‘Supporting Family Business’ (SFaB). La iniciativa té com a objectiu proporcionar a propietaris, directius, socis i treballadors d’empreses familiars els coneixements, habilitats i competències necessàries per gestionar la propietat. Una altra de les premisses principals del projecte és aconseguir la planificació de successió i la professionalització dins de l’empresa.

El projecte ofereix també millorar la comprensió dels participants sobre la dinàmica de les empreses familiars i les seves característiques distintives. Els resultats del projecte inclouen un curs obert massiu en línia (MOOC) que abasta temes essencials com les característiques especials, la successió, el paper de la dona, els mecanismes de governança i l’estratègia empresarial. A més, un conjunt d’eines de suport a l’empresa familiar proporcionarà idees i exemples pràctics per a un ús més ampli. En conjunt, el projecte pretén optimitzar el rendiment de les empreses familiars i fomentar l’aprenentatge permanent en aquest sector crucial.

El projecte SFab reuneix a set socis de sis països europeus: Espanya, Grècia, Bulgària, Àustria, França i Bèlgica. Per a més informació es pot visitar el web https://sfab-project.eu.

Un exemple del projecte al centre de Reus

Al centre de Reus trobem una empresa amb una història de pes: l’empresa familiar Ramon Bergadà. Fundada en 1942, l’empresa es troba ara per la tercera generació. En el marc del projecte, el seu propietari, Ramon Bergadà, destaca: “La implicació directa de la família facilita la comunicació amb els clients, però també planteja reptes especials. La línia que separa el treball de la vida privada és difícil de distingir, i, per a mi, és un equilibri constant. No obstant això, la meva passió pel negoci i el meu genuí amor pel treball em mantenen motivat”.

De cara al futur, el Ramon preveu un creixement sostenible de l’empresa i espera que continuï prosperant després de la seva jubilació. “Veig important tenir un protocol familiar per a la presa de decisions en el futur”, assegura, i afegeix que “l’empresa ha mantingut els seus valors fonamentals i el seu enfocament centrat en la família.”

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.