‘Cantem!’, concert participatiu de l’Orquestra Camerata XXI – Ciutat de Reus

L’orquestra Camerata XXI – Ciutat de Reus ha presentat el concert participatiu Cantem!, un projecte amb projecció de futur per promoure el moviment coral al Camp de Tarragona i que neix amb la voluntat de fer créixer i enfortir la xarxa de cors i cantaires arreu de les comarques tarragonines. 

Cantem! proposa un conjunt de produccions d’orquestra i corparticipatiu, amb obres on els cantaires puguin participar a nivell individual, i amb un pla de treball dissenyat per assolir un resultat de qualitat que tingui cabuda als diferents teatres de la demarcació.

En aquesta primera edició del projecte Nadal de 2023, es comptarà amb la col·laboració de l’Escola de Música del Centre de Lectura de Reus i el Cor Ciutat de Tarragona com a cor pilot, dues institucions que celebren el seu 40è aniversari. L’Escola de Música del Centre de Lectura, amb Anton Colom al capdavant, ha coordinat la preparació del cor participatiu. 

En total participen a l’activitat 125 cantaires i es fan 3 concerts en 3 equipaments diferents. A la ciutat de Reus, es farà el dia 23 de desembre a les 20:00 h, al Teatre Bartrina. 

La iniciativa és un èxit col·lectiu del Camp de Tarragona gràcies a la suma de suports públics i privats. 

Camerata XXI – Ciutat de Reus
La Camerata XXI té com a objectiu avançar cap a un model de cultura accessible, inclusiva i transformadora, desenvolupant una xarxa de participació cultural activa més enllà dels teatres i la programació tradicional.

La Fundació Camerata XXI pren una actitud proactiva en el model cultural de la ciutat i mira de potenciar el seu paper vertebrador, escampant la música per tots els racons, amplificant la seva força transformadora, i fent-ho de forma col·laborativa per generar noves sinergies en tots els casos. 

Amb aquest projecte té com a missió fomentar una xarxa musical activa i participativa amb la ciutadania del Camp de Tarragona i farà un pas endavant per a: 

  • Oferir l’oportunitat de cantar en un projecte amb orquestra i solistes professionals a cantaires del Camp de Tarragona 
  • Fomentar la participació comunitària 
  • Aconseguir un nivell d’excel·lència en la pràctica coral. 
  • Potenciar la creació de sinergies entre l’entorn social i els equipaments culturals

L’equip

– Xavier Pastrana, direcció 

– Mireia Tarragó, soprano 

– Tànit Bono, mezzosoprano 

– Anton Colom, preparació del cor 

– Escola de Música del Centre de Lectura, preparació del cor 

– Cor Ciutat de Tarragona (CCT) 

– Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus

Orquestra Camerata XXI – Ciutat de Reus
Formació musical reusenca fundada l’any 1991 amb l’objectiude promoure la música a la demarcació de Tarragona, ambuna visió cultural, social, educativa i de territori. Camerata XXI ha estat l’orquestra oficial de Tarragona Capital Cultural Europea 2008 i Reus Capital de la Cultura Catalana 2017. Cal remarcar la reestrena de l’obra “Nova Catalònia” de Joan Manén en el primer concert de la Diada de l’11 de Setembre, al Palau de la Música Catalana, i la Gala Lírica “Òpera Solidària” al Gran Teatre del Liceu, apadrinada per Montserrat Caballé. També les interpretacions destac ables del Ballet “Ariel” i del’obra “Pandora”, ambdues del vallenc Robert Gerhard.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.