4a edició dels Premis Antoni Carné d’Alcanar

Tot a punt en l’Auditori J.A. Valls Subirats d’Alcanar per l’acte de lliurament dels Premis Antoni Carné, que reconeixeran associacions, persones i iniciatives que treballen en la promoció i reivindicació de la cultura popular i del patrimoni. La gala inclourà un concert de l’orquestra Beat Band i demostracions de patrimoni ebrenc, i comptarà la presència de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Adelaida Moya, i el diputat delegat de la Diputació de Tarragona, Joan Castor Gonell.

Els guardonats
En l’acte es lliuraran els guardons als guanyadors de les categories de la persona, projecte, activitat i comunicació, que ja s’han donat a conèixer en les últimes setmanes, i també a l’entitat, el nom de la qual es farà públic durant la gala. En aquesta sisena edició, els guardonats destaquen per la seva aposta per la innovació, a través de les noves tecnologies, per la inclusió social o pel foment de valors com la igualtat d’oportunitats i la solidaritat.

L’Associació Mulassa de Tarragona rebrà el Premi Previsora General al Projecte pel ‘Som Més Mulassa’, tot un programa d’activitats per tal d’apropar la cultura popular i tradicional als ciutadans, d’una forma pedagògica, innovadora i inclusiva. El Pessebre Vivent de la Torre del Suro, que des de fa trenta anys el fan actors i actrius amb discapacitats del Taller Escola Sant Camil, al barri barcelonès del Guinardó, serà guardonat amb el Premi Arç Cooperativa a l’Activitat.

El Premi a la Comunicació s’entregarà al programa de la televisió pública valenciana Tresors amb història, d’À Punt, un projecte d’arxiu històric i emocional coproduït per televisió valenciana amb la col·laboració d’El Terrat (The Mediapro Studio) i Sunrise Pictures. El programa, conduït per Carolina Ferre, busca explicar com són els valencians i les valencianes a través dels objectes quotidians i que connectar la vida i les històries personals de les persones amb la història, l’etnologia o la sociologia.

Finalment, el sociòleg Salvador Cardús, membre de la Fundació Paco Candel i de la Secció de Filosofia i Ciències Socials a l’Institut d’Estudis Catalans, rebrà el guardó en la categoria de persona per la seva contribució acadèmica i renovació del discurs associatiu. 

L’acte de lliurament
La comunicadora Elisabet Carnicé serà l’encarregada de conduir la gala dels premis, que per primera vegada arriba a les Terres de l’Ebre i que vol ser també una celebració de la cultura popular. Per això, comptarà amb les actuacions de La Beat Band, que oferirà una selecció dels grans temes del jazz i del swing, i del Ball de Mantons de Sant Antoni d’Alcanar. A més, abans de l’acte de lliurament (16.45 h), també s’han programat exhibició de morra –amb l’associació Morràpita, a la Ràpita– i de lluita del bac, considerada les arts marcials catalanes.

Les entrades pels VI Premis Antoni Carné són gratuïtes, però s’han de reservar a través Els VI Premis Antoni Carné estan organitzats per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català i l’Ajuntament d’Alcanar. Les són gratuïtes, però s’han de reservar a través del correu electrònic premis@ens.cat o a través de la pàgina web del Teatre Auditori d’Alcanar.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.