Cambrils recupera el ‘Culturalfest’

Cambrils recuperarà la jornada cultural Culturalfest, amb novetats importants com la Fira del Llibre, coincidint amb la publicació del primer número de la nova etapa de la revista Le Nouveau Fanzine. El regidor d’Educació, Cultura i Patrimoni Històric, Jordi Barberà, la productora tècnica de la jornada, Laura Moreno, i la directora de la revista, Marta Orós, han presentat avui el programa d’activitats que es portarà a terme el dissabte 18 de novembre a la Torre del Llimó i al Bar La Boheme.  

La tercera edició del Culturalfest començarà a les 10 del matí amb una classe de ioga i seguidament amb tallers manuals, com el de pintar una bossa a càrrec de l’artista Marta Nolla; un taller de cal·ligrafia amb ploma ofert per Andrea Michelloti; o el taller de brodat de Sarah. A més, l’artista Nuri Mariné farà una exposició de La Cambrilenca, que va ser portada de molts números de l’anterior etapa de Le Nouveau Fanzine, i ho tornarà a ser el número de rellançament, amb la novetat que es publicarà a tot color.  

Una gran novetat de la programació d’enguany serà la primera Fira del Llibre, que comptarà amb la signatura dels autors locals i convidats, com la bibliotecària Rosana Andreu, que dedicarà el llibre Una taca de sang i altres publicacions; l’escriptor Jordi Ledesma, que enguany compleix 20 anys de la seva primera publicació i conversarà amb els lectors i lectores de les seves obres ambientades a Cambrils; Tomàs Muñoz, que presentarà la seva tercera novel·la Adiós odio Adiós, i Susana Rubio, autora de literatura juvenil, supervendes de títols com la trilogia Alexia i En Roma o els darrers títols com Vera y su mundoNuestro pequeño universo o Un cielo lleno de estrellas.  

La Fira del Llibre també  inclourà dues propostes infantils: el teatre de taula El Pere ha perdut la clau, que serà interpretat per les seves autores Marta Monserrat i Maria Garriga, i la lectura en veu alta del conte Anem de Festa Major de l’autora Vanessa Albiol. Com a convidades especials, Lolita Bosch, escriptora barcelonina amb una extensa trajectòria i més de 90 llibres publicats, creadora i directora de l’escola d’escriptura Campus Lolita, conversarà amb Helena Moren Alegret, periodista i directora de l’Anuari de la Música de Catalunya, i redactora del Grup Enderrock, entre d’altres. Totes les obres es podran trobar a la parada de la llibreria Torrevisca, que durant tot el matí vendrà aquests i altres llibres. 

En el marc del Culturalfest, a les 13 hores es presentarà oficialmentel nou número de Le Nouveau Fanzine, amb rècord de col·laboracions i ampliació de pàgines fins a 24 a tot color. Per aquesta edició s’imprimiran 500 exemplars, gratuïts i distribuïts per Cambrils. La revista serà trimestral i també tindrà l’edició digital amb el reforç de la xarxa social Instagram @lenouveaufanzine.  

Aquesta publicació liderada per Marta Orós es va començar a editar el 2014 durant quatre anys amb col·laboradors de tots els àmbits culturals, i s’hi podien trobar articles de música o art, i la programació cultural, entre d’altres. El darrer número de la primera etapa es va publicar el 20 de març de 2018, tant en paper com en digital. En aquella primera època era una revista mensual totalment independent i finançada únicament pels anunciants. 

La programació del Culturalfest’21 seguirà amb una sessió Casiotones Brothers, grans clàssics del tecno-pop alternatiu dels anys vuitanta únicament tocant autèntics Casiotones, que faran moure el públic que gaudirà d’un vermut abans dels fideus rossos. Hi haurà servei de bar durant tot el matí. 

A la nit, el festival es traslladarà al pub musical La Bohem, on es tancarà la jornada amb l’actuació de la banda de pop-rock Family X. El preu de l’entrada serà de 5 euros. En finalitzar, es tornaran a repartir exemplars del darrer Le Nouveau Fanzine i la festa continuarà amb entrada gratuïta amb el DJ Spot i el millor tecno dels 80.  


Tant el tiquet dels fideus rossos, a 6 euros, com l’entrada del concert, es podran adquirir durant tot el matí al bar del Culturalfest’23 o per Bizum al 665035808, indicant nom i cognom i Fideus i/o Concert. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.