3a edició del Festival Senderista de les Muntanyes de Prades-Costa Daurada

Divendres arrenca la tercera edició del Festival Senderista de les Muntanyes de Prades – Costa Daurada, que se celebrarà fins al pròxim diumenge, dia 29, i que a hores d’ara ja té un volum molt important d’inscripcions. Les deu rutes que enguany ha dissenyat l’organització han tingut molt d’èxit. La marxa nòrdica a Poblet i “Un dia fent de pastor” a Capafonts han exhaurit el nombre màxim de 25 persones per
grup, si bé encara queden les últimes places a la resta de propostes.
La revista Descobrir Catalunya, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Costa Daurada i els consells comarcals de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat, ha dissenyat aquesta nova edició del festival amb l’objectiu de promocionar els valors naturals, paisatgístics, culturals, patrimonials i eno-gastronòmics d’aquest territori encara per descobrir. “Volem que
els participants i la gent del Camp de Tarragona visquin una experiència diferent, coneixent el seu entorn quotidià de la mà de guies interpretadors i gaudint dels tastos de productes locals”, explica el director de la revista Descobrir Catalunya, Joan Morales.
En aquesta ocasió, a més de reivindicar la figura del guia i de les empreses de guiatge professionals que desenvolupen la seva tasca en tot el territori, es vol posar en valor als productors i empresaris locals i els seus productes de proximitat. Per això, després de cada ruta, els participants podran assaborir una mostra de la riquesa enogastronòmica de la zona com és el vi de les diferents DO, la fruita seca, els formatges, la mel, etc.
A banda de posar de manifest l’aposta del territori per un turisme sostenible, el festival també es marca com a objectius desestacionalitzar l’activitat turística de la zona, visibilitzar els seus pobles i atractius naturals i comptar amb la participació de les institucions del territori “amb les que estem molt satisfets d’anar plegats”, ha assegurat Morales.

Deu rutes de caràcter familiar
Les rutes senderistes de la nova edició del Festival Senderista de les Muntanyes de Prades – Costa Daurada mantenen el seu caràcter familiar i estan obertes a tothom. Els visitants poden optar entre deu opcions de diferent nivell de dificultat –assequibles per a tots els membres de la família–, com veure la posta de sol a Mont-ral amb música en directe, practicar la marxa nòrdica a Poblet, descobrir el
poble medieval de Gallicant, visitar la “Siurana irreductible”, descobrir els orígens de la Terra a Castellfollit o el món de les abelles i la mel a Alcover, fer de pastor a Capafonts, endinsar-se en la màgia del bosc de Poblet per buscar uns bolets molt especials o gaudir dels espectacles nocturns al Parc Astronòmic de Prades.
Demà divendres la primera ruta que enceta el festival és la de “Mont-ral amb posta de sol i música en directe”, una caminada fàcil, apta per a tots els públics, que surt i arriba al poble de Mont-ral tot seguint un camí de ferradura recentment recuperat. “Permet descobrir els antics masos avui abandonats i els conreus de muntanya que s’hi desenvolupaven, i la generació de l’energia hidroelèctrica, ja que es passarà per un conducte de la central que la produeix, així com per una carbonera”, explica Meritxell Omella, directora i guia de l’empresa d’activitats d’ecoturisme El Brogit, organitzadora del recorregut.
La principal singularitat d’aquesta ruta és el fet que es farà acompanyats pel músic Jordi Carré, qui, en alguns moments del camí, interpretarà temes musicals populars amb instruments tradicionals com el flabiol, el tamborí i el sac de gemecs.
“Volem rescatar el patrimoni musical relacionat amb la vida en aquests masos per a reviure els temps passats, quan, durant segles, aquesta zona va estar habitada i es conreaven els camps”, destaca la guia. En acabar, en una masia, mentre es gaudeix de la música i de la posta de sol, es degustarà un tast de vi ranci de Porrera i avellanes, tot producte de la zona.
Els petits que vulguin trobar uns “bolets molt especials” només s’han d’apuntar a la ruta de dissabte “Una mirada màgica al bosc de Poblet”, on podran conèixer alguns dels diferents tipus de bolets que es poden trobar als boscos de Castellfollit. I les famílies que es vulguin encisar amb les vistes, les històries i les llegendes de Siurana es poden inscriure a la proposta “Siurana irreductible”, també dissabte.
A més de les rutes i experiències, l’organització proposa activitats
complementàries de caràcter lúdic o cultural: visites al patrimoni, descoberta d’oficis tradicionals, excursions a cavall o en bicicleta o esports d’aventura en són algunes. En el web del festival https://festivalsenderistamuntanyesdeprades.cat/ hi ha consells pràctics per a planificar cada ruta i dur-la a terme amb respecte per l’entorn. Així mateix, el web incorpora informació pràctica per a escollir restaurants o llocs per a
pernoctar. Més de 140 establiments de restauració i d’hostaleria ofereixen un ampli ventall de possibilitats a tota la zona d’influència.
Cal recordar que el preu de la inscripció per participar en les activitats que encara hi ha places és de 15 euros per als adults i de 4 euros per als infants fins a 12 anys (excepte en les activitats del Parc Astronòmic de Prades).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.