VIII Jornades Gastronòmiques del Romesco de Tarragona

Els vins de la Denominació d’Origen Tarragona tornaran a maridar una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Romesco de Tarragona, que enguany se celebren del 6 al 22 d’octubre.

Romescos i Macabeus tornaran a aliar-se dins les propostes de menú que els 24 restaurants participants prepararan per a aquesta octava edició de les jornades. Entre les propostes d’enguany es poden trobar tant receptes tradicionals com d’altre més innovadores, des d’arrossos com ara arròs cremós amb carpaccio de gambes i emulsió de romesco, fins a peixos com el verat rostit amb romesco o les mongetes i bacallà arromescat en confit. Tots maridats amb vins 100% macabeu de la DO Tarragona.

Les jornades són organitzades per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat i la DO Tarragona, amb la col·laboració del Port de Tarragona i el Patronal Municipal de Turisme de Tarragona, amb l’objectiu de promoure la gastronomia a la ciutat a través d’un dels productes insígnia de la seva cuina com és el romesco.

Enguany, a més, amb un component solidari. I és que aquest any, aquells que vulguin sumar-se a les jornades trobaran als restaurants participants unes urnes on podran dipositar la seva aportació per ajudar a l’Associació Contra el Càncer de Tarragona.

Els vins de la DO Tarragona a Vimart

Aquest cap de setmana tindrà lloc una nova edició de Vimart, la Fira de Vins i Caves de Martorell, on enguany la DO Tarragona serà la DO convidada i estarà representada pels cellers Biopaumerà i Cellers Blanch. La fira se celebra el dissabte 7 a partir de les 18h a la plaça de l’Església.

La DO Tarragona organitza un tast guiat que tindrà lloc a les 17:30h a la Casa de Cultura, on els assistents podran conèixer de primera mà la DO i tastar els vins dels cellers que participen de la fira.

Jornada professional de la DO Tarragona aquest dilluns 9 d’octubre

El pròxim dilluns 9 d’octubre tindrà lloc la primera jornada professional de la temporada de la DO Tarragona, una jornada dirigida a restauració, distribució, botiga especialitzada i sumilleria, així com a premsa i prescripció.

La trobada serà a la ciutat de Tarragona, al Centre Tarraconense El Seminari (carrer de Sant Pau, 4) de 16:30h a 20:30h, i els assistents podran gaudir d’una seixantena de referències dels 18 cellers que hi participen de la jornada: Biopaumerà, Cava Vives Ambròs, Celler Mas Bella, Celler Mas del Botó, Celler Mas Vicenç, Celler Pallarades, Celler Pedrola, Celler Suñer, Cellers Blanch, Cellers Unió, De Muller, Estol Verd Celler, Grup Fruiter Benissanet, Magrinyà Calaf, Mas d’en Baiget, Molí de Rué, Vins Petxina i Vinya Janine.

Al llarg de la tarda, hi haurà també un tast guiat dirigit a premsa i prescripció per tal que els professionals coneguin de primera mà els vins que s’elaboren sota el segell de la DO Tarragona, i en especial aquells elaborats amb macabeus, la varietat emblema de la DO.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.