Diada Nacional de Catalunya a Reus

L’Ajuntament de Reus, juntament amb l’Institut Municipal Reus Cultura, ha organitzat diferents actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya a la capital del Baix Camp. El programa per a aquest any 2023 Ć©s el segĆ¼ent:

Diumenge 10 de setembre
La Palma

  • A les 21:30 h, concert amb els grups Sorigen, Arc de Triomf i el DJ Els Angelets de la Terra. Organitzat per ƒmnium Cultural.

Dilluns 11 de setembre
PlaƧa del Baluard

  • A les 10:00 h, inici de l’acte en commemoraciĆ³ de la Diada amb la interpretacioĆ³ musical a cĆ rrec del Quartet Floral.
  • Tot seguit, Ofrena institucional de l’Ajuntament, a cĆ rrec de l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, i els portaveus dels grups municipals.
  • Glossa de la Diada, a cĆ rrec de Fina MasdĆ©u Abril, doctora en Filologia Catalana i coordinadora del colĀ·lectiu Reusenques de Lletres.
  • A les 10:30 h, interpretaciĆ³ del cant “Els segadors”, a cĆ rrec de l’OrfeĆ³ Reusenc, seguit del Ball d’homenatge en honor de la Diada Nacional de Catalunya, a cĆ rrec de Laura Roig.
  • A partir de les 10:45 h, ofrenes florals a cĆ rrec de les diferents entitats de la ciutat, presentades pel periodista Marc CĆ mara i amb l’acompanyament musical del Quartet Floral.
  • L’acte finalitzarĆ  amb un pilar a cĆ rrec de la colla castellera Xiquets de Reus i es clourĆ  amb el cant “Els segadors”.

Fina MasdƩu Abril
Fina MasdĆ©u Abril (Reus, 1958) Ć©s doctora en Filologia Catalana (UB); fins a la seva jubilaciĆ³, lā€™any 2018, ha exercit com a catedrĆ tica de Llengua i literatura catalanes a secundĆ ria, a lā€™institut Gabriel Ferrater i Soler de Reus.

Ha publicat la monografia “PlĆ cid Vidal: memorialista singular dā€™obra viscuda” (Arola, 2018), el prĆ²leg a lā€™ediciĆ³ ilĀ·lustrada de “Da nuces pueris” de Gabriel Ferrater (Peu de Mosca, 2022), estudis i articles sobre escriptors locals i comarcals, sobre literatura del jo i sobre literatura i paisatge ā€“en aquest Ć mbit, Ć©s coautora del llibre “Rutes literĆ ries pel Baix Camp” (Proa, 2008)ā€“, autora de la Ruta “Gabriel Ferrater per Reus” (2012) i tambĆ© contes en volums colĀ·lectius.

ColĀ·labora amb diverses associacions culturals de la ciutat: Centre de Lectura de Reus (actualment nā€™Ć©s la Directora dā€™activitats culturals), Ć©s secretĆ ria de lā€™AssociaciĆ³ Gosar Poder, i participa en les jams de Safareig PoĆØtic.  

A mĆ©s, coordina, amb VictĆ²ria Rodrigo, el colĀ·lectiu literari Reusenques de Lletres, que enguany celebra el desĆØ aniversari. Aquest projecte va sorgir el 2013, arran dā€™una taula rodona sobre dones escriptores locals, de ficciĆ³ i de no ficciĆ³ i, a dia dā€™avui, hi han participat mĆ©s de setanta dones; una trajectĆ²ria que constata que Reusenques de Lletres ha aportat mĆŗltiples i variades propostes a lā€™entorn del mĆ³n de lā€™escriptura: a mĆ©s de set llibres publicats i un en curs dā€™ediciĆ³, i de la colĀ·laboraciĆ³ amb mitjans de comunicaciĆ³ locals, ha impulsat debats, xerrades, rutes, lectures, contacontes, exposicions i un llarg etc.https://www.reus.cat/noticia/programa-de-la-diada-de-l11-de-setembre-2023

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.