2a edició de la Copa de Catalunya de Marxa Aquàtica a Cambrils

La platja del Regueral de Cambrils acollirà aquest dissabte, 17 de juny, la segona edició de la Copa de Catalunya de Marxa Aquàtica i la quarta Trobada Vila de Cambrils de Marxa Aquàtica, amb la participació d’un centenar d’esportistes d’arreu de Catalunya.  

Les dues activitats s’han presentat en una roda de premsa a càrrec de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos; el vicepresident de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Josep Casanovas; el president del Centre Excursionista Cambrils (CEC), Salvador Matas, i la monitora del CEC Àfrica Urbano.  

L’alcalde de Cambrils han destacat l’aposta de l’Ajuntament pel turisme esportiu i per potenciar les activitats a la mar durant tot l’any, omplint les platges d’esport, salut i benestar. Al seu torn, la regidora d’Esports ha afirmat que l’Ajuntament segueix donant suport a l’organització d’esdeveniments esportius per reforçar el seu posicionament com a municipi de referència i ha avançat que el 2 de setembre Cambrils també serà la seu del Campionat de Catalunya d’Aqua Beach Trail.  

Per la seva banda, el president de la CEC ha agraït les facilitats donades per Ajuntament i ha explicat que les platges de Cambrils són molt adequades per practicar aquest esport. Finalment, el vicepresident de la FEEC, que va ser un dels precussors a Catalunya de la marxa aquàtica, ha explicat les proves de la competició i la monitora donat les gràcies a les empreses que col·laboren en l’avituallament dels esportistes (Esclat, Forn Sant Salvador i Naturfruit).  

La Copa Catalana de marxa Aquàtica és una lliga formada per quatre jornades que se celebren a Creixell, Cambrils, Castelldefels i Salou. Cada participant i Club anirà acumulant punts segons les posicions obtingudes. Hi haurà un reconeixement als millors esportistes classificats i també pels millors Clubs classificats al final de la lliga. Les inscripcions segueixen obertes i també es poden fer el mateix dia de la prova.  

Proves que conformen la segona Copa Catalana de Marxa Aquàtica 

– 50 metres. Individual amb rem. Masculí i Femení. 

– 200 metres. Individual. Masculí i Femení. 

– 800 metres. Binomi. Masculí i Femení i Mixta (home-dona). 

Horaris aproximats (depenent del nombre d’inscripcions a cada competició) 

– 8:00 a 8:45 Recepció i lliurament de dorsals 

– 8:45 a 9:00 Escalfament 

– 9:00 Inici de la Competició i de la Trobada  

– 9:00 a 9:30 800 m Binomi. Masculí, Femení i Mixte. 

– 10:00 a 11:00 50 m Individual amb Rem. Masculí i Femení 

– 11:30 a 12:45 200 m Individual a mà nua. Masculí i Femení 

– Cerimònia de lliurament de medalles a les 13:00 hores (aprox.) 

La Marxa Aquàtica és un nou esport que sorgeix al nord de França, a les platges de Normandia i Bretanya, i consisteix a caminar pel litoral a una altura en què l’aigua arribi sota el diafragma. L’activitat té caràcter competitiu o social i es recomana com un complement perfecte del senderisme tradicional, ja que té l’objectiu del reforçament muscular i cardiovascular, i el treball en equip. La Trobada Vila de Cambrils s’adreça tant a persones que ja tenen experiència en aquest esport com a persones que s’hi vulguin iniciar.  

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.