El Círcol ha acabat el cicle de conferències del semestre amb la presència del president del RACC, Josep Mateu,que ha explicat el procés per convertir el RACC en un Club de Serveis a la Mobilitat, que l’ha portat a evolucionar el model tradicional els últims anys per desenvolupar serveis per a les persones quan utilitzen diferents modes de transport i no només quan van en cotxe. Josep Mateu ha abordat aquesta transformació durant la seva ponència “La mobilitat que es transforma i mira al futur”, que ha tancat el primer semestre de conferències d’enguany al Círcol de Reus.
Aquest procés s’ha trasllat en una diversificació dels serveis del RACC els últims anys. Així, com ha explicat el president, s’han incorporat serveis a la mobilitat urbana, oferint assistència a tots els usuaris en tots els vehicles, també bicicletes i patinets. Alhora, el Club ofereix cobertures de tot tipus en l’àmbit dels viatges, la llar, la pràctica de l’esport i la salut. Per al col·lectiu sènior ha creat la comunitat BE65, amb nombroses activitats de formació, oci, cultura i voluntariat, a més de viatges i altres propostes de serveis.
En definitiva, com ha subratllat el president, “el RACC ha deixat de ser un Club automobilístic per convertir-se en un veritable Club de Serveis a la Mobilitat que té cura dels seus socis i els acompanya en tot moment”.
Durant la seva intervenció, Josep Mateu ha recordat com aquesta transformació ha anat acompanyada d’un intens desenvolupament de la digitalització amb una inversió total de més de 20 milions d’euros. “El nostre pla de digitalització ens permet tenir més canals i formes de comunicar-nos, però sense oblidar-nos del tracte presencial, oferint sempre una atenció propera i personal, amb una amplia xarxa d’oficines” ha indicat.
En aquest marc, el Club ha desenvolupat CITY TRIPS, una plataforma que integra tots els transports urbans i que està disponible a Barcelona, Madrid, i València i a 30 ciutats més del món. Els usuaris poden comparar totes les opcions que tenen en transport compartit i públic, i escollir la millor ruta urbana en funció del temps de trajecte, cost i l’impacte ambiental. També s’ha creat RACC HOP, aplicació de carpooling que permet compartir trajectes per anar a la feina, i que ja dona servei a més de 5.000 persones; i NESTOR, un assistent personal per fer les gestions del dia a dia.