La Fundació Privada Reddis tanca el cicle ‘Reus Ciutat de Pedagogues’ amb una última conferència sobre dues figures rellevants de la pedagogia a la ciutat i que, en aquesta ocasió, l’homenatge no ha estat a títol pòstum. Cori Bach i Teresa Vallverdú, les dues presents en una sala d’actes plena de gom a gom,
La periodista Carlota Vendrell ha estat l’encarregada de parlar de la trajectòria d’aquestes dues mestres i les seves aportacions més rellevants en la renovació pedagògica.
Impulsat per la Fundació Reddis i organitzat per ‘historiador Joan Navais, el cicle ha volgut u recuperar la tradició pedagògica de Reus, ja que, «mai s’havia fet una mirada detallada de l’àmbit educatiu», assenyala Navais, amb una perspectiva feminista que cerca posar en relleu el paper de la dona en la modernització pedagògica de la ciutat. Per fer-ho, el cicle ha comptat amb dones especialistes de diferents matèries que han investigat per tal d’aprofundir en personatges claus en el món de la pedagogia i que van són referents a Reus.
La sessió inaugural, a càrrec de Joan Navais, va tractar sobre Salvador Vilanova (1858-1893); en una segona sessió, la historiadora Neus Anglès va tractar sobre Teresa Miquel (1900-1988). La següent sessió, l’editora Núria Oliveres es va centrar en la figura de Cèlia Artiga (1912-2000) i la Doctora en Història Meritxell Ferré va destacar el treball d’Àngels Ollé (1937-2019); finalment, en una cinquena i última sessió, la periodista Carlota Vendrell tancar el cicle de manera significativa amb una conferència/homenatge conjunt a les pedagogues Misericòrdia Bach i Teresa Vallverdú.