La cinquena edició del Cicle de Cinema Solidari de Cambrils “La mar de cinema, la mar de solidaritat” arrencarà el proper dimecres 26 d’abril al cinema Rambla de l’Art amb un film sobre la solitud de les persones immigrants. La pel·lícula “Amin”, dirigida per Philippe Faucon, està protagonitzada per un home senegalès que emigra a França, deixant la dona i tres fills al seu país, en busca d’un futur millor.
L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la representant d’ACTE, Arantxa Uranga, i la presidenta del Banc del Temps, Montse Mañé, han presentat avui la programació del cicle, que es completa amb una sessió de curtmetratges (4 de maig) sobre realitats com superar el racisme, la incomunicació, la violència o la monotonia quotidiana i la projecció d’un documental (11 de maig) sobre l’última llevadora maia.
L’objectiu del cicle és mostrar situacions d’injustícia i ajudar solidàriament a les persones que lluiten contra la violació dels drets humans. En aquest cas, la recaptació es destinarà a l’organització Reus Refugi, que treballa per crear consciència social sobre la crisi de les persones refugiades i promoure la l’acollida de migrants i la convivència.
Com és habitual, el cicle de cinema comptarà amb testimonis i persones especialitzades en cada tema pe debatre les pel·lícules amb el públic i entendre una mica més la situació dels seus protagonistes.
D’altra banda, el proper octubre Cambrils participarà per primera vegada al Festival Intinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC), que utilitza el cinema com una eina de transformació social per construir una societat antiracista, intercultural i cohesionada i apropar la realitat del continent per trencar prejudicis.
PROGRAMACIÓ
26 d’abril (20:30h)
AMIN
Philippe Faucon (2018)
Presentat per persones integrants de Reus Refugi i l’associació Indivisible (que treballa per construir pous a Mali).
La pel·lícula tracta sobre la discriminació i els dilemes que es troben uns treballadors migrants a França. Viuen entre dos mons i es troben estranys tant al seu país d’origen com al lloc on viuen i treballen.
4 de maig (20:30h)
CURTS SOLIDARIS
Presentats per Pilar Peribáñez, Sefa Font i Evelin Growald.
Els curtmetratges acostumen a ser primeres obres dels directors novells que, per la seva síntesi i avantguardisme, generen un impacte immediat. Són com a petits poemes de realitat.
En l’edició d’aquest any presenten una mirada cinematogràfica sobre realitats diverses com superar el racisme, la incomunicació, la violència i la monotonia quotidiana.
WOMAN
Raúl de la Fuente Calle (2020)
Medicusmundi
La situació de la dona a Moçambic amb una mirada actual.
STOP
Sergio Barrejón (2012)
Amnistia Internacional
La solidaritat antiracista. Amb la participació d’Eduardo Noriega.
COCODRILO
Jorge Yúdice (2019)
Amb un petit gest n’hi ha prou per recuperar una relació trencada entre una mare i un fill.
LUISA NO ESTÁ EN CASA
Celia Rico (2012)
Amb Asunción Balaguer i Fernando Guillén
Com trencar la soledat i la monotonia quotidiana.
11 de maig (20:30h)
JATS’US MEYAH
La història de l’última llevadora maia de Yaxhachén (Mèxic), la medicina tradicional i la cultura indígena.