La Fundació Gresol va lliurar per vuitè any consecutiu els Premis Gresol Jove al Talent Emprenedor. Ho va fer en una gala de celebrada a la terrassa de l’Hotel Olympus Palace de Salou davant més de 120 joves empresaris i emprenedors.
La gala va ser presentada i conduïda per la psicòloga i coach Ivette Castro, experta en fortaleses i des de fa més de 4 anys acompanya a dones emprenedores a re connectar amb el seu talent per a fer créixer el seu negoci.
Després d’una benvinguda institucional per part del president de Gresol, Emili Correig, va ser el torn de la xerrada inspiradora a càrrec de Gemma Gasulla, Secretària Territorial de PIMEC a Tarragona, així com, Delegada de PIMEC al Baix Camp, a les Terres de l’Ebre i al Baix Penedès que va centrar-se en el Talent com a element clau per portar el territori cap a un futur millor.
Tot seguit es van lliurar els tres premis en les categories de Talent Tecnològic, en Màrqueting i Acadèmic. Entre altres autoritats l’esdeveniment va comptar amb la presència del rector de la URV, Josep Pallarès; la Diputada delegada d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, Sílvia Puerto; el subdelegat del Govern Central Santiago Castellà, l’alcalde d’Amposta Adam Tomàs, entre d’altres.
Com a punt i final, els assistents van poder gaudir d’un còctel networking que els va permetre interactuar entre ells i els va oferir l’oportunitat d’establir noves relacions empresarials.
Les 3 empreses guardonades
- TALENT TECNOLÒGIC: ORYZITE
Es tracta d’un producte revolucionari que soluciona un problema d’abast planetari. Es basa en l’adequació de la clofolla d’arròs per reemplaçar una bona part del plàstic en infinitat de productes.
Amb una producció anual 150 milions de tonelades en tot el món i amb cap utilitat per pinsos o aliments, no hi ha cap altra alternativa més adequada.
És una càrrega de base biològica feta amb un producte natural i que ofereix diversos avantatges respecte als materials plàstics tradicionals.
Oryzite és un material no tòxic i rentable perquè redueix els costos energètics. També és un recurs renovable, ja que la clofolla és un subproducte de la producció d’arròs. A més, redueix la dependència dels combustibles fòssils i redueix l’impacte ambiental.
En conclusió, Oryzite ofereix una alternativa sostenible, rendible i ecològica al plàstic tradicional, el que el converteix en una opció viable per a un futur millor.
Al capdavant hi ha el CEO i fundador, Iban Ganduxé que va rebre personalment el guardó.
- TALENT EN MÀRQUETING: WINBIA
Es una agència de Marqueting Digital, especialitzada en la gestió de publicitat a Internet a través de Google, Meta o Linkedin; així com la captació de dades i la seva visualització per la presa de decisions. A dia d’avui compten, a més, amb una línia de negoci addicional a les dues anteriors, pionera a la zona de Tarragona, enfocada a obrir nous canals de venda per a fabricants i retailers a través de Marketplaces com ara Amazon, Back Market, Decathlon o Carrefour. Gestionen campanyes a nivell nacional i internacional, amb captació de Negoci per als seus clients, que els anomenen “Winners” a EMEA, ASPAC, USA, Canadà i LATAM en diversos sectors, com el turístic, hoteler, e-commerce, educació, sanitari, retail, etc.
A Winbia tenen un únic objectiu, que els seus clients disposin d’una visió eficaç de les seves dades i obtinguin els resultats més òptims possibles de les seves campanyes de màrqueting digital.
Al capdavant de l’empresa hi ha les fundadores Bistra Ivanova i Alba Blanco.
- TALENT ACADÈMIC: DR. ALBERT FRABREGAT PER aCUP-E
El Dr. Albert Fabregat Sanjuan és l’inventor de dues tecnologies mèdiques relacionades en el camp de la neurofisiologia clínica: aCUP-E i EPlacement.
aCUP-E és un elèctrode de copa avançat i optimitzat per a la monitorització a llarg termini en nadons a la Unitat de Cures Intensives Neonatals (UCIN). EPlacement consisteix en un sistema de posicionament d’elèctrodes cranials que es pot utilitzar per a la majoria de proves de neurofisiologia clínica per a tot tipus de pacients, que augmenta la precisió, redueix el temps i facilita la tasca del personal sanitari en comparació amb el mètode convencional.
La invenció s’ha fet junt amb el doctor Vicenç Pascual que és Neurofisiòleg Clínic de l’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus. L’equip té un esperit emprenedor i amb la resta de membres està treballant per constituir una spin-off que porti les tecnologies al mercat.
Les tecnologies han estat seleccionades per diferents convocatòries competitives la Fundació La Caixa amb els programes Caixaimpulse Validate i Consolidate i la xarxa ITEMAS.