Concactiva acollirà fins al pròxim 24 d’abril, l’exposició “Gara i l’energia que ens envolta 3.0” i que és un projecte expositiu innovador de difusió científica.
Dissenyat per la Fundació Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) amb la col·laboració de la “Fundación Española para la Ciència y la Tecnologia” (FECYT), “Gara i l’energia que ens envolta 3.0” és un projecte de divulgació educativa dirigit a joves i escolars que pretén fomentar vocacions científiques.
Vol promoure el coneixement de la generació, l’emmagatzematge, la distribució i el consum de l’energia des del punt de vista de la transició energètica i té com a objectiu millorar l’educació científic-tècnica general de la societat a través d’una temàtica de rellevància com la sostenibilitat energètica.
És una eina dirigida a un públic general no especialitzat, però, que posa especial atenció a apropar-se a col·lectius que no tenen tanta facilitat a l’hora de tenir accés a activitats de divulgació científica mitjançant una itinerància pel món rural i també adaptant continguts per a un públic amb discapacitat física.
Amb aquest projecte es volen mostrar les solucions energètiques actuals realitzades gràcies al treball per les diferents línies de recerca de l’IREC. La creació de nous suports interactius serveix per mostrar de manera innovadora, la investigació realitzada en el camp de l’ús i la generació de l’energia de manera atractiva i directa.
Des de l’IREC volen apropar les diferents àrees de la investigació de l’energia mitjançant una perspectiva molt particular: forma i mostra les investigacions que s’estan duent a terme actualment en la cerca de solucions a la gestió de l’energia a través dels reptes dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) relacionats, com són l’ODS 7 – Energia assequible i no contaminant, l’ODS 11 – Ciutats i comunitats sostenibles; l’ODS 12 – Producció i consum responsables i l’ODS 13 – Acció pel clima.
A més, experimenta a través dels mòduls i de gamificació i innova, obrint un diàleg amb la ciutadania per millorar la formació social en ciència i energia, augmentar el coneixement científic i apropar les nostres investigacions.