L’Oficina Jove del Baix Camp, l’oficina d’atenció a joves especialitzada en temes d’emancipació on participen la Direcció general de Joventut de la Generalitat, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Reus a través de departament de Joventut i el Pla Educatiu d’Entorn, un projecte entre el Departament d’educació de la Generalitat i la Regid oria d’educació de l’Ajuntament de Reus, han organitzat aquesta jornada per tal de que alumnes de la universitat es puguin trobar amb joves que estan a 1r o 2n de BAT i puguin preguntar dubtes sobre els diferents graus, els itineraris o la vida universitària.
El departament d’Orientació Universitària de la Universitat Rovira i Virgili també coorganitza aquesta jornada i hi seran presents, aportant alumnes becaris de les diferents branques universitàries. Aquests seran els encarregats de donar informació a l’alumnat sobre els diferents graus, les modalitats de batxillerat que cal per accedir-hi i resoldre qualsevol dubte relacionat.
La finalitat de la jornada és la trobada entre estudiants de batxillerat i estudiants de grau perquè siguin els mateixos estudiants que estan cursant ja estudis universitaris els que expliquin i puguin facilitar informació útil i de tu a tu, entre iguals, que faciliti la pressa de decisions. El canvi d’etapa educativa molts cops genera en els estudiants molts dubtes i inquietuds difícils de gestionar. Per aquesta raó, la jornada pretén oferir un espai de diàleg on els/les estudiants puguin respondre en primera persona qualsevol dubte o neguit dels joves que estan en aquesta etapa de decidir què estudiar.
La sala polivalent de la Palma estarà dividida en diferents espais segons els diferents àmbits d’estudi (ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques, arts i humani tats, arquitectura i enginyeries), on mitjançant plafons expositius es mostrarà tota la informació al respecte (nom del grau, descripció dels estudis, sortides professionals, nota de tall i facultat de referència). Cada espai comptarà amb alumnes de la URV que faran de facilitadors i estaran a la disposició dels joves perquè preguntin tot el que necessitin.
Antecedents
La idea sorgeix de les jornades ‘De tu a tu’, d’informació acadèmica entre estudiants, que organitzen des de fa quatre anys els departaments de Joventut i Educació de l’Ajuntament de Reus. Amb la pandèmia, les jornades van passar a fer-se en línia, demanant vídeos als estudiants perquè expliquessin els seus estudis a possibles futurs estudiants però després de dos anys de confinament hem considerat necessari recuperar la jornada presencial, ja que el valor afegit de trobar-se cara a cara i parlar no t’ho ofereix el format en línia.
Al matí la jornada està destinada a centres educatius i visites concertades en grup ( està prevista la participació d’uns 450 estudiants de BAT) i a la tarda també hi haurà espai perquè puguin venir joves o famílies a nivell individual.
Per la tarda, han de fer inscripció prèvia a https://inscripcions.reus.cat/detuatu