La presentació del volum, al Museu d’Art Modern, i l’obertura d’una exposició, al Museu Bíblic Tarraconense, descobreixen al gran públic les nombroses peces litúrgiques i laiques creades per l’autor arreu de Catalunya
Sacerdot i artista, Joan Curieses (Tamariz de Campos, Valladolid, 1929) ha llegat una extensa obra escultòrica arreu de les parròquies i municipis on ha exercit al llarg de la seva vida. Avui dia continua amb la seva activitat pastoral -a la Selva del Camp, l’Albiol i Almoster- si bé ja fa setze anys que va deixar la seva feina d’escultor. La seva prolífica obra es presenta ara reunida en el llibre Joan Curieses, escultor, obra del doctor en Història de l’Art Antonio Salcedo i pertanyent a la col·lecció d’art Tamarit que impulsa la Diputació de Tarragona. D’altra banda, una exposició amb el mateix títol, instal·lada al Museu Bíblic Tarraconense, permet gaudir de prop d’algunes de les obres més emblemàtiques de l’autor.
La presentació del llibre ha aplegat nombroses persones al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, aquest dijous a la tarda. Presidit per l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i pel president de la Diputació, Josep Poblet, l’acte ha comptat amb la participació de Joan Curieses; de l’alcalde de la Selva del Camp i vicepresident de la Diputació, Josep Masdeu; del diputat i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Selva del Camp, Jordi Vinyals; del director del Museu Bíblic Tarraconense, Andreu Muñoz, i de l’autor del llibre, Antonio Salcedo. Els assistents s’han desplaçat a continuació al Museu Bíblic, on la directora del MAMT, Rosa M. Ricomà, ha fet una breu presentació de la mostra.
L’autor va tenir una participació destacada en la transformació d’espais religiosos a Catalunya arran del Concili Vaticà II (1962-1965). En aquest sentit, va ser l’encarregat de dissenyar totalment el mobiliari d’esglésies ja existents o de nova creació, i també va enriquir amb obres singulars diferents temples. Les obres de Joan Curieses se situen en diferents espais, litúrgics o laics, en municipis com Tarragona, Salou, Masllorenç, la Selva del Camp, Albinyana, Vila-seca, Botarell, Aiguamúrcia, la Riba, Pradell de la Teixeta, Mont-ral, l’Arboç, Perafort, l’Aleixar, l’Espluga Calba, Cervià de les Garrigues, Guimerà, Matadepera, Terrassa o Barcelona.