la Fundació Gresol va lliurar per setè any consecutiu els Premis Gresol Jove al Talent Emprenedor. Ho va fer en una gala de lliurament que es va celebrar a la terrassa SUMMIT, a l’àtic, de l’Hotel Olympus Palace de Salou. Es tracta d’un esdeveniment en el que els joves són els protagonistes.
L’acte va comptar amb la intervenció d’Àurea Rodríguez, experta en innovació i tecnologia, com a speaker, qui ens va parlar de L’Economia del Talent.
L’Àurea és llicenciada en Bioquímica, grau en dret, Màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) i Postgrau en Blockchain i Fintech, entre altres. La seva carrera sempre ha estat relacionada amb la tecnologia i la innovació, amb múltiples responsabilitats en organitzacions, administracions i empreses tecnològiques.
Va ser Gerent del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) durant 11 anys fins al moment en què el centre es va fusionar a Eurecat (el centre tecnològic de Catalunya) passant a ser la Gerent d’Eurecat a la demarcació de Tarragona i Responsable de la Unitat de Desenvolupament Corporatiu, responsabilitats que actualment desenvolupa.
Entre altres, ha estat Directora d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ (Agència per a la Competitividad de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya). A més de les seves responsabilitats a Eurecat, actualment forma part dels consells d’administració de l’empresa biotecnològica QGenomics i la startup Talentea. També és professora d’innovació a la Universitat Rovira i Virgili, mentora d’startups i experta sènior de la comissió europea en explotació de resultats. Enguany ha estat nomenada experta de la xarxa Els 100 de Cotec de la Fundació COTEC per a la innovació.
Tota la gala va ser presentada i conduïda per la psicòloga i coach Ivette Castro, experta en fortaleses i, des de fa més de 3 anys, acompanya a dones emprenedores a re connectar amb el seu talent per a fer créixer el seu negoci; també potencia, desenvolupa i transforma equips i líders d’una empresa.
Entre altres autoritats l’esdeveniment va comptar amb la presència de la rectora de la URV, M. José Figueras; o la Diputada i Presidenta de la Comissió Informativa de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Sílvia Puerto.
Les 3 empreses guardonades
- TALENT TECNOLÒGIC: TREELLUM TECHNOLOGIES
És una empresa DeepTech on desenvolupen eines tecnològiques avançades per a la recerca científica. Els seus primers productes permeten l’ús de la llum com a font natural, verda, fàcilment disponible i relativament barata per a la síntesi de fàrmacs, aplicacions biològiques o la generació d’energia.
La societat necessita formes de generació d’energia i de productes químics i farmacèutics que no augmentin la nostra empremta de carboni, que agreugen l’escalfament global, i amb principis de química verda. En una sola hora, la quantitat d’irradiació solar que arriba a la Terra és més de l’energia que es consumeix a tot el món en un any. Per això, l’objectiu de TREELLUM TECHNOLOGIES és aconseguir que l’ús de llum per síntesi química, biològica i d’energia estigui a l’abast de tothom, des de la recerca fins a la indústria.
- TALENT EN MÀRQUETING: PRIORAT EXPLAINED – Digital Social Blog
Neix de l’entusiasme compartit entre tres amics per la seva comarca amb l’objectiu de donar veu als protagonistes d’aquesta: les persones, el cultiu del raïm i el vi.
Priorat Explained està format per l’Albert Blay, graduat en Comunicació Audiovisual per la URV i Màster en Direcció de Cinema per la ECIB; la Gemma Miró, graduada en Biologia per la UdG i Màster en Viticultura i Enologia per la UMH; i el Diego Maria Tamburini, Sommelier italià acreditat per la AIS i WSET3 per la OW.
La idea del projecte sorgeix de la necessitat d’explicar el territori des d’una perspectiva comunicativa més fresca i dinàmica i al mateix temps, d’apropar la gent a la cultura del vi a través de tastos i experiències enoturístiques, on els pagesos, els elaboradors i els restauradors siguin sempre els portaveus directes del seu dia a dia.
Per fer-ho possible, Priorat Explained disposa d’un canal informatiu propi i en doble idioma que actua com a punt neuràlgic d’informació, divulgació i organització d’esdeveniments relacionats amb el món vitivinícola a la comarca del Priorat.
La seva filosofia consisteix en reforçar vincles i crear sinergies entre totes les persones d’aquesta comarca per poder explicar, a través dels seus vins, la manera de ser i la manera de fer de la gent que treballa aquesta terra.
- TALENT ACADÈMIC: EOXSENSE
És una empresa Spin-off de la URV que desenvoluparà sensors bioquímics.
L’objectiu principal de EOXSENSE és el dissenyar sensors químics i bioquímics econòmics i eficients i posar-los al servei de les empreses.
L’empresa ha creat un conjunt de noves tecnologies que li permeten redissenyar aquests sensors reduint significativament la seva complexitat i fent-los més compactes i eficients.
Amb la creació d’aquesta companyia es vol donar resposta a una demanda que l’arribada de la pandèmia va fer augmentar de forma exponencial: la necessitat de generar informació bioquímica fora del laboratori, com ha passat amb els tests d’antígens per detectar el virus de la covid-19. Eoxsense desenvolupa i comercialitza tecnologia basada en sensors químics i bioquímics que donin resposta a les noves necessitats de la societat digital.