Més de 300 professionals de la pediatria de tot l’Estat participen al 7è Curs de Pediatria Pràctica, que té lloc avui divendres, 15 d’octubre i demà dissabte, 16 a firaReus i al qual s’hi pot participar tant presencialment com en línia. El curs està organitzat, com en les anteriors edicions, per l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i l’Institut Català de la Salut i amb la direcció dels pediatres Dr. Josep M. Barroso i la Dra. Olga Salvadó. Està adreçat a pediatres, metges residents, metges de medicina familiar i comunitària, diplomats universitaris d’infermeria que treballin en l’àmbit de la pediatria o hi estiguin relacionats, i també a auxiliars de pediatria, psicòlegs i nutricionistes implicats en pediatria.
S’hi analitzaran temes d’interès impartits per ponents de primera línia com els factors de risc cardiovascular en la infància; la vacunació del lactant, l’infant i l’adolescent o la cefalea en la infància, entre d’altres i també comptarà amb tallers precurs amb un caire eminentment pràctic.
Entre els ponents destaca la presència del Dr. Dídac Casas, pediatre de l’Hospital Sant Joan de Déu, que abordarà el tema de la genètica en pediatria des d’una vesant eminentment pràctica; la Dra. Gentzane Carbajo, psicòloga que parlarà de la sempre complexa comunicació amb els adolescents o els doctors Josep Marès i el Pepe Serrano, que faran una posada al dia de les
vacunes. Al curs també hi participen professionals tant de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus com dels centres d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut de Tarragona i de la resta de Catalunya.
L’efecte de les vacunes
Com en anys anteriors s’han programat diversos tallers precurs per donar més cobertura a les necessitats pràctiques dels inscrits i s’han inclòs dos simpòsium satèl·lits que versaran sobre un tema de contínua actualitat com és l’efecte de les vacunes.
Enguany s’arriba a la setena edició i, com cada any, hi ha un nombre d’inscrits molt alt, cosa que segueix demostrant l’interès que desperta la formació continuada entre els professionals de la pediatria. A més, aquest any s’ha implementat un format en línia amb quasi 100 inscrits, que pretén augmentar la cobertura del curs a professionals que per diverses causes no poden assistir-hi de
forma presencial.
Aquest curs compta amb el patrocini de diversos laboratoris, està acreditat per la Universitat Rovira i Virgili i pel Consell Català de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salud i avalat per la Societat Catalana de Pediatria.