Nova programació de «Família i Ciutat, educació compartida» al Mas Carandell

La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística presenta la nova programació dels mesos de febrer i maig de “Família i Ciutat, educació compartida”, programa d’acompanyament a la tasca educativa de la família. Té com a objectiu proporcionar informació, formació i acompanyament en la funció educativa diària de les famílies, entesa com el pare i la mare, els avis, i altres adults que intervenen en el microsistema del nens i les nenes a través de diversos continguts que es poden enfocar des del punt de vista de l’infant, o des del punt de vista de les habilitats dels familiars.

En aquest sentit, el programa planteja xerrades, tallers i grups de debat en relació als àmbits següents:

      • El desenvolupament evolutiu durant el creixement dels infants (aspectes físics, cognitius i psicològics).
      • La seguretat en cada etapa del desenvolupament: a la llar, en l’ús d’Internet i les xarxes socials, en les relacions (relacions positives, saludables, i no violentes), hàbits per a una bona salut, riscos de les substàncies tòxiques i addictives, etc.
      • L’àmbit emocional: comunicació entre els membres de la família, foment dels rols igualitaris entre pare i mare, acompanyament en la formació intel·lectual i acadèmica dels fills, temps de lleure, etc.

Programació
Les activitats es desenvolupen al Mas Pintat, el centre de suport a la infància i a les famílies de l’Ajuntament de Reus. Són gratuïtes, però per participar-hi cal inscripció prèvia. La programació d’activitats és la següent:

    • Xerrada. 14 de febrer (17:30h): Les TIC. Tòpics i pànics. Viure i sobreviure a les noves tecnologies en família. Es donarà informació, dinàmiques i criteris per aclarir idees, desfer pors i proporcionar actituds positives per tractar amb les TIC a la família. A càrrec de Juanjo Fernández Sola, llicenciat en Filosofia i Lletres i actualment consultor pedagògic a la fundació Escola Cristiana de Catalunya.
    • Xerrada–Taller. 7 de març (17:30h): Actuacions immediates. Primers auxilis davant d’un incident domèstic del nostres fills. S’oferirà informació bàsica sobre actuacions immediates, cures bàsiques, continguts bàsics de la farmaciola, entre altres, per poder minimitzar qualsevol incident de caràcter domèstic. Xerrada a càrrec de Carlos Suarez, és infermer pediàtric d’urgències.
    • Xerrada. 28 de març (17:00h): L’atenció i el respecte als processos de vida. S’exposarà que entenem per ritmes infantils, en el context del desenvolupament humà i s’explicarà què signifiquen i de què ens parlen; exposant la importància i subtilesa de la tasca de respectar-los, així com les possibles conseqüències de no fer-ho. A càrrec de Guillem Massot director pedagògic del projecte educatiu Submarí Lila.
    • Taller. 6 d’abril (17:30h): Taller de cuina del món. Un primer plat americà, un segon asiàtic i uns postres europeus. Tres cuines diverses amb uns ingredients que es poden trobar fàcilment i que en aquesta sessió culinària es podran treballar, degustar i descobrir. Taller adreçat a famílies amb nens i nenes a partir dels 6 anys. Taller a càrrec de Rosa Martí. Directora de Mas Pintat
    • Xerrada. 19 d’abril (17:30h): Posar límits/negociar amb els fills. La xerrada gira al voltant de la necessitat de posar límits i reflexiona sobre si és possible fer-ho de manera eficient i sense generar tensió amb els fills. A càrrec de Joan Carles Folia, coach i mestre de l’empresa Organitza.
    • Taller. 4 de maig (17:30h): Sexe i drogues. Mirades diverses. Espai de reflexió on tothom tindrà l’oportunitat de jugar a ser l’altre. Així es podrà conèixer com ens sentim, què sabem, què podem aprendre i què fer per abordar situacions al voltant de la sexualitat i les drogues. Dirigit a famílies i fills/es de 6è de primària i 1r de l’ESO. A càrrec d’Imma Albert. Psicòloga i sexòloga; Sonsoles Jiménez, treballadora social i tècnica en educació sexual; i Xesca Arques, psicopedagoga i ècnica en prevenció sobre drogues.
    • Celebració. 15 de maig (17:30h): Dia Internacional de la Família a Mas Pintat.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.