aldTU, és un espai expositiu i de curadoria (comissariat) i, un estudi de projectes artístics.
aldTU (aldetu), és l’acrònim d’A l’alçada dels teus ulls. Una part molt rellevant del títol del projecte artístic personal, Performance (a l’alçada dels teus ulls/a l’alçada dels teus peus) Film, exposat a la Sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus, l’any 2018.
Com espai expositiu i de curadoria aldTU, és un espai multidisciplinari, on tenen cabuda tots els referents de les arts visuals contemporànies.
aldTU, vol posar en joc a través d’aquestes disciplines tres conceptes prototípics, molt lligats a la trajectòria com artista visual i curador, com són, el territori, la memòria i la performativitat, tots ells estretament relacionats:
El territori, desenvolupat a través de l’espai i la temporalitat. Des dels àmbits sonors i musicals, al paisatge, el lloc, el camp, a la noció de llindar, de marge. Així mateix com a medi i mitjà, d’un temps topològic hipertextual (internet).
La memòria, com a pràctica cultural i d’acció comunicativa del pensament, la paraula, la llengua, els llenguatges.
La performativitat, com a extensió de l’individu i la comunitat, el seu cos i, el rol que desenvolupa en cada símptoma.
Com estudi de projectes artístics, aldTU, és també la seu on configurar projectes artístics personals.
És en aquesta simbiosi singular, que aldTU, vol esdevenir un espai i agent articulador de referència al territori.
Sobre el cicle:
Les condicions idònies, és un primer cicle dedicat a promoure i, donar visibilitat a les petites comunitats amb les quals col·laboro habitualment. És des d’aquest aspecte col·laboratiu i, donades les condicions idònies, que puc oferir, un espai expositiu on
normalitzar, els diferents projectes que es van succeint de manera regular en aquestes petites comunitats.
He volgut començar, amb un primer cicle de tres exposicions successives, pel que m’és proper, pel que comparteixo i compartim: un lloc i un temps, difícil i advers.
És en aquest passatge temporal, líquid i accelerat, que els artistes configurem plegats, estratègies i dinàmiques per poder manifestar experiències i, projectes artístics inversemblants, com els que podrem veure al llarg d’aquests tres cicles.
Treballar plegats, ens cohesiona davant un sector, el dels artistes visuals i agents articuladors, en perpetua inestabilitat i precarietat.
Sobre l’exposició:
Territoris commutables, incideix en els diferents aspectes i, marcs referencials i socials que atenyen vivencialment als artistes, amb les seves respectives obres. Aquestes disposen, transmeten i comuniquen perfectament, marcs de cohabitació domestica i social.
La seva obra i els seus projectes, incideixen i interfereixen en l’espai habitat, commuten el temps viscut en comú, convivent. Són processos, relacions i associacions en contínuum, que té a veure amb les pulsions i els mitjans tecnològics, amb els que quotidianament ens barregem, ens dupliquem, ens desdoblem inexorablement, fins a l’esgotament.
Les obres posen en qüestió, la nostra experiència del món més proper, el nostre rol, en la globalitat quotidiana, i ho fa a través del nostre bagatge cultural més propi, amb una anada i tornada cíclica, on pensament, cos, sensació, sentit i acció, s’uneixen, amb una
pràctica sensible no habitual. Des-territorialitat comuna i, commutable.