La regidoria d’Empresa i Ocupació posa punt i final a la campanya participativa “Com transformaries el món?”, emmarcada en el projecte Reus Espais Vius de revitalització estratègica del comerç de Reus, amb un espectacle multidisciplinar que es farà aquest divendres a les 20:00 h a la Sala Santa Llúcia. La campanya es tanca amb la participació de més de 1.200 persones.
Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació, ha volgut remarcar la implicació rebuda, tant pels participants, com per diferents representants del món comercial, periodístic i artístic que públicament han pres part a la iniciativa. La campanya ha convidat durant tot l’estiu a la ciutadania a reflexionar i a formar part del projecte dipositant les seves opinions en uns globus terraqüis col·locats i repartits per la ciutat. Concretament als mercats Central i del Carrilet, a la Fira Centre Comercial, al Centre Comercial el Pallol i a l’Hospital Universitari Sant Joan.
Els continguts dels missatges són en general amb un caire molt positiu i amb idees innovadores i aplicables per tal de “millorar el món”. Segons explicava Carles Prats, “els missatges van en la línia de reciclar més, aconseguir un món amb residu zero, més col·laboració i cooperació entre les persones, ciutats amb entorns verds i, també, per exemple, donar més veu a les noves generacions”.
Entre les 1.200 persones que hi ha participat, destaca la implicació de persones destacades en diferents àmbits professionals i reconegudes a la ciutat com Xavier Graset, Xavi Sistaré, Fito Luri, Ramon Huhet, Montse Llussà, Josep Baiges, Irene Benavent, entre d’altres.
Les entitats comercials de la ciutat han col·laborat en la campanya i alguns dels seus associats han exposat en el seu comerç algun dels cartells que mostren missatges com:
- Una tercera part del menjar que cuinem es llença. Aprofitant els aliments cuidem el planeta.
- Cada minut es ven un milió d’ampolles de plàstic a tot el món. Reciclant 1 ampolla de plàstic guanyes 6 hores de llum.
- Al 2050 hi haurà més plàstic que peixos als oceans. El consum local sostenible eviita els plàstics de transport, embalatge i envàs.
- Es necessiten més de 3.000 litres d’aigua per fabricar un texans. Un armari sostenible et cuida a tu, el medi ambient i l’economia local.
Destacar el cas de la Farmàcia Rovira, situada a l’avinguda Prat de la Riba que va voler sumar-se i participar en el projecte escrivint una proposta de com transformarien el món i compartint-la amb els seus seguidors a les xarxes socials.
Aquests missatges es traduiran en la creació d’intervencions artístiques als aparadors dels espais comercials buits. Es crearà així una ruta d’aparadors artístics, que s’inaugurarà el proper 13 de novembre, amb tots els espais comercials buits intervinguts, oferint una proposta cultural innovadora i de qualitat artística. Aquesta ruta estarà acompanyada de visites guiades.
Ravals en Dansa
La campanya “Com transformaries el món?” que, volia incidir en la transformació com a idea per generar un canvi positiu, es tancarà amb l’espectacle de música i dansa Ravals en Dansa que es realitzarà aquest divendres 17 de setembre a la Sala Santa Llúcia. Començarà a les 20:00 h i forma part també de programa d’actes previs de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia.
Ravals en dansa, és un espectacle de música i dansa, amb la direcció musical de Maurici Gene, ballarines Elisenda Nadal, Loles Santana, Mei Casabona, Irene Benavent i Ana Corredor. L’acte posarà fi a la campanya “Com transformaries el món?” i donarà el relleu a la propera etapa del projecte, les intervencions artístiques que s’exposaran als locals buits de la Raval Robuster i la Raval Sant Pere.