Cursos teatrals de la Cooperativa Obrera Tarraconense

Els cursos teatrals de la Cooperativa Obrera Tarraconense estan a punt de començar. L’entitat centenària referma un any més el seu compromís amb l’aprenentatge i la cultura amb una nova edició de l’Aula d’Arts Escèniques per infants i joves. Es tracta del curs “Juguem a fer teatre” i “Aprèn a fer teatre”, pensats per nenes i nens d’entre 4 i 6 anys i 7 i 11 anys, respectivament, i dels tres cursos per a joves d’entre 12 i 18 anys.

Les classes tindran lloc a les aules de l’edifici de la COT. “Juguem a fer teatre” tindrà lloc els dilluns de 17.30h a 18.30h, mentre que l’”Aprèn a fer teatre” s’allargarà entre les 18.30h i les 20.00h, també els dilluns. Aquest curs ha ampliat l’horari de les classes respecte a anys anteriors, amb l’objectiu d’aportar més i nous coneixements a l’alumnat. Els joves es dividiran en tres cursos per franja d’edat: de 12 a 14, de 14 a 16 i de 16 a 18. Tots tres tindran lloc els divendres de 17.00 a 20.00h. Les classes s’iniciaran el primer divendres i el primer dilluns del mes d’octubre.

La imaginació i la creació, l’expressió corporal, la veu, el volum, la dicció i la vocalització, l’autoestima i la seguretat personal són alguns dels aspectes que tractaran els més petits de la casa durant el curs. Per la seva banda, els joves podran aprofundir en tècniques com el treball de consciència del cos i de la veu, l’autopercepció com a individus emissors i receptors de discursos i emocions, el treball de la capacitat creativa, el desenvolupament de les diferents eines actorals, l’anàlisi de textos clàssics o la creació pròpia i escenificació.

Professorat altament qualificat

El professorat de l’Aula d’Arts Escèniques està format per Iban Beltrán, llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre; Miquel Àngel Fernandez, Màster Universitari d’Estudis Teatrals a la Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra i llicenciat en Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre de Barcelona; Pilar Olmos Fernández, llicenciada en Geografia per la Universitat Rovira i Virgili i alumne durant 11 anys de l’Escola de Teatre de l’Aula de Lectura de Reus; i Eva Vives, diplomada en Art Dramàtic pel Col·legi del Teatre de Barcelona. Les classes es realitzaran amb grups reduïts de deu persones i mantenint en tot moment les mesures de seguretat que dicta el PROCICAT per prevenir els contagis i l’expansió de la Covid-19. L’entrada a l’aula es realitzarà pel carrer Fortuny i la sortida al mateix punt. Totes les persones interessades poden fer la seva reserva a través d’aquest enllaç: bit.ly/InscripcionsAula21-22. Per qualsevol dubte, us podeu adreçar a aquest correu electrònic info@cooperativaobrera.cat o al telèfon 977 211 148.

La Cooperativa Obrera Tarraconense, compromesa amb el sector cultural

La Cooperativa Obrera Tarraconense referma el seu compromís amb la cultura i l’aprenentatge teatral i cultural. A més de l’Aula d’Arts Escèniques, ben aviat es presentaran les novetats de cara a la pròxima temporada, que ja té actuacions confirmades i entrades a la venda. Es tracta de l’espectacle ‘La Última’, que arribarà els dies 25 i 26 de setembre de la mà de la companyia Antagonista Teatro, i de l’obra ‘Molt soroll per res’, el 17 d’octubre amb la companyia La Gata Borda. L’objectiu de l’entitat és convertir-se en un pol d’atracció d’activitats, organitzacions, tallers i cultura, a través de les aules ubicades en l’edifici modernista, així com en el Teatre El Magatzem, ubicat als baixos de l’edifici.

El calendari “De Tecla a Tecla”, disponible a l’estand de les festes

Una altra de les novetats de la COT en aquest inici de temporada és l’edició del primer calendari genuïnament tarragoní. “De Tecla a Tecla” és el calendari que comença amb la fi de les festes de Santa Tecla i acaba amb l’arribada de la pròxima festa major. Està dissenyat per Kreative Offensive i il·lustrat amb fotografies del tarragoní David Oliete. Es pot adquirir a l’estand de les festes per un preu de vuit euros. A més, hi ha preus especials per empreses i entitats. Les vendes es van iniciar a finals d’agost i evolucionen favorablement. Podeu descarregar-vos el vídeo promocional a través d’aquest enllaç.  

La COT, història viva del cooperativisme

El dia 3 de setembre de 1904 es constitueix la Cooperativa Obrera Tarraconense, i el 14 del mateix mes es fa l’assemblea general extraordinària on s’aprova llogar uns baixos al nº 11 de l’antic carrer Hospital, actual Comte de Rius, per 30 pessetes mensuals. Aquest setembre, doncs, la COT commemora el seu 117è aniversari. L’objectiu de la fundació era obrir una botiga i vendre gènere sense la intervenció de patrons i contractistes, fomentant el cooperativisme com un mitjà per augmentar el poder adquisitiu dels sous baixos de l’època, eliminant intermediaris per als articles de primera necessitat com sucre, farina, mantega o espelmes, i vendre només amb el marge necessari per pagar despeses de local, acumulant un fons de reserva per a casos de vaga, acomiadament o malaltia; així mateix, l’entresòl s’utilitzaria com a precària sala de juntes i administració. Més d’un segle després, l’espai vol convertir-se en un pol d’atracció d’activitats, entitats i propostes culturals i socials.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.