El Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant (CELHI) i el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han organitzat, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament, les VI Jornades marítimes per aquest mes de juny.En aquesta edició, les Jornades consten de tres conferències, que s’impartiran a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, a partir de les 19 h:La primera, programada per al dilluns 7 de juny, duu per títol “Noves aportacions sobre Deltebre I (1813)” i anirà a càrrec de Rut Geli Mauri, directora del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya(CASC).
La segona xerrada, prevista per al dilluns 14 de juny, es titula “Tortugues marines al nostre litoral” i la donarà el GEPEC, ONG per la Conservació de la Natura, la fauna i la flora.
De la darrera xerrada, que tindrà lloc dilluns 21 de juny, sota el títol “L’atac corsari anglès del 1799 contra Cambrils”, se n’ocuparan Manel Tarés i Pedro Otiña.Tarés és Màster en Història Contemporània i Món Actual per la Universitat de Barcelona. Ha treballat diversos aspectes d’història de Cambrils, especialment sobre l’època moderna, així com la Segona República. Ha publicat una trentena de treballs entre articles i llibres, entre els quals destaquen La introducció del règim borbònic a la vila de Cambrils (2013) i El cardenal Francesc d’Assís Vidal i Barraquer, una vida en imatges (2019), aquest últim juntament amb en Pedro Otiña. Otiña és llicenciat en història per la Universitat Rovira i Virgili, actualment està vinculat professionalment a l’Arxiu Municipal de Cambrils i és autor del llibre Pirates i Corsaris: els atacs contra Vila-seca i la costa del Camp de Tarragona, entre altres obres. És col·laborador habitual de la publicació mensual Revista Cambrils, tant amb una columna d’opinió com amb reportatges de temàtica històrica.