Salou acull, a partir d’avui dilluns, 24 de maig, i durant tres setmanes, fins al 16 de juny, el nou curs per a agents interins d’estiu, a càrrec de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (Mollet del Vallès), una acció que ja s’ha dut a terme, anteriorment, al municipi, però que, l’any passat, arran de la pandèmia de la COVID-19, es va haver de suspendre.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, i de l’inspector cap de la Policia Local de Salou, José Luís Gargallo, ha donat la benvinguda, aquest matí, a les 57 persones aspirants provinents de municipis veïns, dels quals, un total de 14 s’incorporaran a la capital del turisme de la Costa Daurada. També hi ha estat present la coordinadora de la Direcció General d’Administració de Seguretat, Elisenda Ruiz Iglesias; el caporal, Carles Martí; i el subinspector de Formació de l’ISPC, Jaume Magraner.
L’alcalde Pere Granados ha parlat del “retorn a la normalitat”, i ha encoratjat els i les aspirants a “realitzar correctament les seves funcions, vetllant pel compliment de la llei”, i, alhora, a “ser una policia propera al ciutadà, amb vocació de servei, garantint la convivència entre els veïns i veïnes, amb el compliment dels seus drets bàsics com a persones”.
Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha assenyalat que “aquest any tornarem a comptar amb 14 agents que reforçaran les tasques de la Policia Local en platges i trànsit, principalment”. L’objectiu, ha explicat, és el “d’oferir un servei de qualitat i proximitat al nostre municipi, el qual recupera l’activitat pròpia d’aquests mesos en els què la Policia Local ha de vetllar per la ciutadania i pel compliment de la normativa, no només de seguretat i civisme, sinó també la sanitària, ja que no hem d’oblidar que encara ens trobem en una situació marcada per la pandèmia”.
Aquest curs, necessari per esdevenir agent de policia d’estiu, consta de 120 hores, teòriques i pràctiques, amb el següent programa: drets i llibertats; el servei públic de policia; coneixement de la normativa penal; procediments bàsics de seguretat ciutadana; aplicació de la normativa viària i regulació del trànsit; policia administrativa, primeres intervencions sanitàries; comunicació assistencial i mediació; actuacions amb col·lectius especialment vulnerables; i formació en el lloc de treball. Les sessions teòriques tindran lloc a la sala Europa, de dilluns a divendres, des de les 9 h del matí, i fins a les 18 hores.
La formació pràctica serà molt important, per tal que les persones aspirants arribin al càrrec preparades i puguin realitzar, de forma temporal i en règim de funcionari interí, les seves labors, amb garanties. Les pràctiques es duran a terme al municipi en qüestió on s’incorporin, ja que dependrà del lloc de treball a ocupar, i seran diferents per a cada interí.
Cal dir que aquest curs és la darrera fase del procés d’oposició per esdevenir agents de l’autoritat als seus respectius municipis. I, destacar, també, que la mitjana d’edat dels aspirants d’aquesta formació ronda els 30 anys.