El Teatre Bartrina de Reus acull aquest dijous durant tot el matí la posada en escena del projecte Mapadeball, una reformulació del projecte pedagògic Tots Dansen, que va néixer al Mercat de les Flors de Barcelona i en el qual hi participen 9 ciutats de les 10 que conformen la Xarxa Transversal.
Aquesta és la tercera edició del projecte a Reus i compta amb la participació de 4 centres educatius, amb un total de 89 alumnes, que són de l’Institut Gabriel Ferrater i Soler, de l’Institut Gaudí, de l’Institut Baix Campo i del Collagè Français Internacional Reus.
La situació pandèmica de la COVID19 ha fet readaptar aquest projecte, que s’adreça a centres d’ensenyament secundari, “amb l’objectiu d’apropar el llenguatge corporal i introduir la dansa contemporània als joves a través del treball de valors, com el treball en equip, la creativitat, o l’autoestima, entre altres”, segons explica el regidor de Cultura i Política Lingüística, i d’Educació, Daniel Recansens.
Aquest any els alumnes han treballat la coreografia d’en Joâo Lima i la formadora local amb qui han treballat ha estat la Ció Borràs, que s’ha encarregat de traslladar i treballar les diferents peces de la partitura coreogràfica amb els alumnes a les aules dels centres educatius.
Enguany, amb la readaptació a la situació i a les restriccions per evitar el contacte de la COVID19 s’ha donat més protagonisme al proces formatiu. S’ha fet un seguiment a tots els grups bombolla, enregistrant els dies de formació a les aules, i aquest dijous dia 29 d’abril, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, es farà un enregistrament individual de les peces coreogràfiques de cada grup bombolla dalt de l’escenari del Teatre Bartrina.
El resultat final acabarà essent un vídeo amb tot el recorregut formatiu de l’alumnat que es podrà veure públicament al Teatre Bartrina durant el mes de juny.