La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals porta a les escoles de Reus el projecte “Mirades del món”, que promou el servei municipal de Solidaritat i Cooperació. El taller gira a l’entorn del conte “Pum pum”, escrit per Òscar Fabregat, de la ONG Mirades del món, amb la participació d’alumnes del Col·legi Mare Nostrum de Tarragona, il·lustrat per Berta Artigal, i editat per l’Ajuntament de Reus. El taller es farà en 6 escoles de la ciutat (Pompeu Fabra, Mare Molas, General Prim, Marià Fortuny, la Vitxeta i els Ganxets), amb alumnes de 1er i 2n de primària.
El projecte es divideix en 3 parts:
La primera part és el taller, que consisteix a participar del conta-contes “Pum Pum”. El conte serveix per apropar des del respecte i l’empatia la realitat que viuen els infants del poble d’Arusha al nord de Tanzània. El conte permet apropar diferents realitats als infants de forma vivencial i experimental per tal que puguin reflexionar sobre les diferències i les similituds de diferents parts del món.
La segona part del projecte és la xerrada i explicació de l’ONG AfricaNDoto. Els infants de cicle inicial coneixeran de primera mà la tasca que actualment està desenvolupant aquesta entitat a Tanzània. En aquests moments es troben immersos en la construcció d’una escola. En aquest taller a més a més de conèixer la realitat del país africà es remarca la importància de la Declaració Universal dels Drets i Deures dels Infants i es fa incís en el dret a l’educació.
Aquestasegona part del projecte es completa amb l’elaboració d’una obra d’art on els alumnes han de representar l’ONG AfricaNDoto amb la qual s’han agermanat. Poden realitzar les obres amb la tècnica artística que desitgin (collage, pintura, escultura, mural, amb materials reciclats…).
Finalment, la darrers part de Mirades del món consisteix en l’exposició de les obres d’art resultants. Serà el mes de juny al Centre Cívic Llevant.