Es tracta d’un itinerari planer que també es pot fer amb bicicleta tot terreny o bé en cotxe.
Començarem per la barraca del Tutu (B1) que es caracteritza per un paravent lateral, que també tenen altres barraques. De camí cap a la barraca de Cal Rabosa (B8), i també al seu voltant, en trobarem d’altres en més o menys bon estat, com la del Morell i la del Nan.
La següent destacable és la barraca del Ventanes (B7) que recorda una torre fortificada; les properes que trobarem també són força interessants: la dels Comuns del Pellicer (B6), una de les més boniques i la de l’Aiguader (B5).
De pas cap a la barraca del Miquel Terna (B9) n’hi ha una de més modesta, coronada per una atzavara. Travessem la carretera i ens dirigirem, precisament, a l’anomenada barraca de les Atzavares (B10), per arribar finalment a la més espectacular de totes, la del Jaume de la Cota (B11). Desfarem una mica de camí per encarar-nos cap a la barraca en Espiral (B4) i a la dels Lliris (B3). I ja de tornada cap al punt d’inici encara en podrem veure unes quantes més, entre elles la del Miqueló i la del camí de les Terres Noves (B2).
El GEPEC té signats acords de custòdia amb els propietaris dels entorns de les barraques del Pedrellà i de la Maria Colomé, als Boverals. Mitjançant aquests acords es conserva, no només el patrimoni que representen les barraques, sinó també la biodiversitat que les envolta: la fauna i la flora que acompanyen els pins blancs que han colonitzat antics conreus d’olivers i ametllers i, especialment, fomentar la presència de l’àliga cuabarrada.
GEPEC
Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat
Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat