A través de l’àrea de Serveis Educatius de l’Ajuntament de Salou, s’organitzen sortides que formen part del projecte d’Educació Ambiental
L’Ajuntament de Salou promou l’activitat d’observació dels moixons per als estudiants del municipi. A través de l’àrea de Serveis Educatius, s’organitzen sortides que formen part del projecte d’Educació Ambiental. Concretament, dilluns passat, 25 de gener, es va fer la primera sortida d’una classe, en aquesta ocasió de primer d’ESO, de l’Institut Jaume I al camí de la Torre, situat al centre urbà de Salou, amb l’objectiu d’observar moixons. L’activitat, de dues hores de durada, és una prova pilot que es farà a dues classes més del mateix institut i si té èxit, s’estendrà a la resta de centres educatius del municipi. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “l’Ajuntament facilita als nostres centres educatius la realització d’activitats de descoberta de l’entorn natural urbà”. Per la seva banda, la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, ha posat en valor “la iniciativa de conèixer la fauna i la flora del municipi, en primera persona, un valor afegit a la formació acadèmica”.
Aquesta sortida de dilluns passat té com a antecedent l’excursió que es feia altres anys pel Camí de Ronda. Ara, com que el nou emplaçament està molt a prop dels centres educatius, tota l’activitat es pot fer a peu i s’evita així la necessitat de fer servir transport per arribar al lloc. Cal dir que l’observació d’ocells aporta beneficis al benestar i a la salut dels adolescents. Segons estudis realitzats, l’observació d’ocells alleuja l’ansietat, la depressió i l’estrès. Així doncs, a més dels motius didàctics o lúdics, els alumnes poden practicar l’atenció plena i gaudir del benestar, el plaer i la relaxació que proporciona l’observació d’aus. Tot i que la idea de fer classes a l’exterior, en contacte amb la natura, fa molts anys que la difonen diferents corrents pedagògiques, la situació de pandèmia actual ha provocat que aquest curs s’apliqui més en els centres educatius.Les activitats a l’exterior en horari lectiu són una part més de l’aprenentatge i ara, amb les mesures de protecció pel coronavirus, també té l’avantatge que permet a l’alumnat i al professorat sortir durant unes hores d’un espai tancat.