Medi Ambient crea un joc de preguntes per conscienciar a peu de carrer i a les xarxes del canvi climàtic

Medi Ambient crea un joc de preguntes per conscienciar a peu de carrer i a les xarxes del canvi climàtic

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, ha volgut donar visibilitat al Dia Internacional d’Acció pel Clima amb una acció a peu de carrer i a les xarxes socials per conscienciar la població de la necessitat d’involucrar-se amb la lluita contra el canvi climàtic.

En aquest sentit, des de la regidoria, en els dies previs a aquesta jornada de reivindicació, s’ha sortit al carrer per proposar a la ciutadania participar en un joc de preguntes per conèixer el seu grau de coneixement i d’implicació amb la sostenibilitat, el clima i el medi ambient. Com a resultat d’aquesta acció s’han enregistrat uns vídeos que es podran veure a les xarxes socials municipals a partir del dia 24 d’octubre. També a través de les xarxes, s’anima a la ciutadania a jugar i testejar els seus coneixements en la matèria a través del díptic anomenat ‘Tu fas el canvi’ i a iniciar accions proactives en la conservació de l’entorn.

El dia Mundial d’Acció pel Clima se celebra el 24 d’octubre i pretén recordar i fomentar la llui ta contra el canvi climàtic, l’augment de gasos d’efecte hivernacle que representa una alteració de la composició de l’atmosfera a nivell mundial i que, segons la Convenció de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC), és atribuïble a l’activitat humana, sigui directa com indirectament.

El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, explica que amb aquesta campanya “volem donar visibilitat i emprendre accions que contribueixin a la conscienciació de la societat, ja que aconseguir contrarestar els efectes del canvi climàtic és responsabilitat de tots els ciutadans”.

Compromesos amb el Clima

El consistori reusenc s’ha adherit aquest mes d’octubre als compromisos acordats a la 1a Cimera Catalana per l’Acció Climàtica amb l’objectiu què, en la mesura de les seves capacitats, empreses, entitats socioeconòmiques i professionals, administracions públiques i altres actors adoptin un seguit de compromisos amb l’objectiu que Catalunya assoleixi la neutralitat de carboni el 2050.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Reus i la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, es treballa amb el compromís d’aprofundir en el coneixement de l’impacte climàtic de la pròpia activitat; divulgar i fomentar el compromís climàtic; impulsar la transició energètica; adoptar progressivament els principis de l’economia circular i reduir l’impacte climàtic de la mobilitat generada.


Manifest de l’Emergència climàtica

Reus ja es va adherir al Manifest de l’Emergència climàtica el setembre de l’any passat. Segons el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible, que es renovarà pròximament, els 3 sectors predominants (transport, serveis i domèstic) sumen més del 90% de les emissions, essent les emissions públiques el 2,2% de les emissions totals. La major producció de CO2 i despesa energètica és la corresponent a la il·luminació pública, seguida de l’emissió de contaminants associats al transport (autobusos, vehicles de recollida de residus i neteja i vehicles municipals).

És per això que a més de potenciar el consum d’energia renovable, des del consistori s’han realitzat inversions encaminades al canvi de lluminàries de la il·luminació pública i de les dependències municipals per tipus LED i renovació de la flota de transports cap a tecnologia elèctrica, de gas o més eficient i menys contaminant.

Per tal de reduir les emissions totals, des del consistori també s’emplaça al comerç, a la indústria i a la ciutadania per tal que realitzin accions encaminades a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i es recorda que moltes de les actuacions que es poden realitzar són gratuïtes ja que depenen directament dels nostres hàbits i que algunes que requereixen un esforç econòmic, a la llarga, també representen un estalvi econòmic.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.