El carrer Sant Joan estrena mural

El carrer Sant Joan estrena mural

L’artista Lily Brick pinta un mural al carrer Sant Joan amb motiu dels 10 anys del Casal de Joves

AmbĀ motiu dels 10 anys del Casal de Joves s’ha convidatĀ a una artista jove del paĆ­s perĆ² amb reconeixement internacional a elaborar un mural gegant que tingui relaciĆ³ amb els joves i que mostri el seu empoderament com un dels colĀ·lectiu que aporta coses a la ciutat. Ɖs perĀ aquest motiu, que lā€™artista Ā lleidetana Lily Brick ha estat lā€™encarregada de realitzar durant 5 dies la pintada mural que es pot veure en una de les faƧanes de l’antic Hospital, al carrer de Sant Joan, i que serveix per commemorar els 10 anys del Casal de Joves la Palma.

Lily Birck Ć©s una de les artistes catalanes amb mes projecciĆ³ a nivell internacional si bĆ© la situaciĆ³ actual ha provocat que hi hagi molts projectes que sā€™han quedat aturats.Ā Lā€™obra de lā€™artista se centra amb lā€™empoderament dels joves i dibuixa una peƧa amb una jove de protagonista on ressalta sobretot la mirada de la noia, una mirada que transmet seguretat, forƧa, sororitatĀ i convenciment.

La pintada sā€™emmarca dins el programa dā€™activitats dels 10 anys del Casal que barreja formaciĆ³, participaciĆ³ i cultura.

L’artista

Mireia Serra BernadĆ³, lā€™alter ego de Lily Brik,Ā va nĆ©ixer a Lleida fa 29 anys. Des de molt jove va comenƧar a mostrar interĆØs pel disseny i les arts en general i aixĆ² la va portar a estudiar Disseny GrĆ fic Publicitari a lā€™Escola dā€™Art Municipal Leandre CristĆ²fol.

Durant cinc anys, Lily va treballar com a dissenyadora per a diferents empreses i organitzacions, desenvolupant les seves habilitats i aprenent sobre altres Ć rees del mĆ³n del disseny.

Amb una mica dā€™experiĆØncia adquirida, es va convertir en cap dā€™una empresa dā€™impressiĆ³, gestionant personal, recursos i coordinant directament la seva Ć rea de disseny. DesprĆ©s de dos anys al capdavant dā€™aquesta impremta, Lily va comenƧar a explorar noves formes de canalitzar les seves preocupacions artĆ­stiques i, durant aquesta recerca, va descobrir lā€™esprai.

En poc temps, la seva aficiĆ³ es va convertir en la seva professiĆ³ i van comenƧar a arribar encĆ rrecs. Els seus primers treballs van ser als jardins pĆŗblics de Lleida i als afores de Balaguer, on va passar unes setmanes desenvolupant la seva aficiĆ³. El descobriment dā€™aquestes obres per curiosos observadors enmig de llocs rurals va portar al comenƧament del seu ofici i al seu primer mural per encĆ rrec. Les imatges de les seves obres es van estendre rĆ pidament a les xarxes socials i aviat es van convertir en virals, cosa que va fer que el seu art comencĆ©s a ser Ć mpliament conegut.

En els gairebĆ© quatre anys que ha estat activa professionalment, ha participat en diversos festivals, inclĆ²s el Festival de Cheste, la primera ediciĆ³ del Festival Penelles ā€˜Gargarā€™ i el Murcia Street Art Project. TambĆ© ha estat finalista de la convocatĆ²ria artĆ­stica de la FundaciĆ³ Vallpalou i ha exposat a la galeria de la FundaciĆ³ i tambĆ© al Museu de Belles Arts de MĆŗrcia (MUBAM). Els seus murals es poden trobar a tot Catalunya i a altres regions dā€™Espanya, amb el rĆØcord del mural mĆ©s gran mai pintat a Espanya per una dona (480 m2). Durant el 2017 i el 2018, va treballar en diversos projectes internacionals diferents que la van portar a paĆÆsos com FranƧa, on va participar al projecte Hotel 128, Holanda, a la seu de lā€™ESA (AgĆØncia Espacial Europea), competint amb representants dā€™altres 11 paĆÆso s europeus; Alemanya, a Deen Hag, Hamburg; o GĆ mbia, a lā€™Ć€frica, on va participar en un projecte solidari.

Lily participa actualment en diversos grans projectes internacionals i el seu art sā€™ha exposat aquest any, 2019, a SuĆØcia, on va pintar un edifici de 24 metres dā€™alƧada en el seu esdeveniment Artscape Saga, interpretant la cultura de la zona i tambĆ© a FranƧa, a la segona ediciĆ³ del LaBel Valette Festival. A mĆ©s, a principis de lā€™any vinent pintarĆ  al Techfest IIT Bombay, a lā€™Ćndia.

Actualment tambĆ© treballa amb petits formats, pintant amb acrĆ­lic, oli i esprais i acaba dā€™inaugurar la seva primera exposiciĆ³ individual amb aquestes tĆØcniques.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.