Les ajudes al comerç de Salou contemplen tres línies diferents i es podran demanar a partir de dimarts vinent, dia 22 de setembre
La regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou ha impulsat aquest programa d’ajuts adreçats al teixit comercial i de serveis de proximitat de Salou, per fer front al nou escenari post COVID-19.
Les sol·licituds per aconseguir dits ajuts es poden demanar a partir de dimarts, 22 de setembre.
Cal dir que la situació actual provocada per la pandèmia planteja reptes de relació entre els establiments comercials i de serveis i la seva clientela, basats, d’una banda, en garantir la sensació de seguretat davant la COVID-19; i, de l’altra, des de l’àmbit tecnològic, en la necessitat de potenciar la presència digital i d’introduir la tecnologia en el punt de venda.
Aquest programa inclou tres línies d’ajuts. La primera d’elles va adreçada a persones emprenedores amb projectes d’autoocupació i creació de noves empreses amb establiments a Salou. La segona línia són ajudes per a la renovació i modernització de l’establiment en l’àmbit tecnològic. I una tercera línia, pels elements i mesures que garanteixin la prevenció i seguretat davant del coronavirus.
L’alcalde Pere Granados ha afirmat que “ajudarem els comerciants i emprenedors de Salou, perquè prosperin en la nova realitat i puguin treballar amb seguretat, en unes instal·lacions modernes i competitives”.
Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha afirmat que “volem ajudar l’empresari local, en aquest cas, l’emprenedor i aquells establiments que han fet inversions en matèria de seguretat sanitària i d’implementació tecnològica”.
Així mateix, el regidor de Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha assenyalat que “en una situació, malauradament, dinàmica, ens hem d’adaptar a les circumstàncies”; i aquesta nova línia d’ajuts “és un pas més a les accions ja promogudes, i, sobretot, a les que encara han d’arribar de les diferents àrees del Consistori, dotades amb un increment pressupostari de les seves partides”.
Tres línies
En el primer cas, els beneficiaris són persones físiques o jurídiques, titulars d’una nova activitat aquest 2020, amb local establert a Salou. La quantia de l’ajut seria l’equivalent a la llicència d’obertura, entre 700 i 1.600 euros. La documentació específica que es requereix és una breu descripció del projecte empresarial; i es valorarà els llocs de treball creats, la viabilitat i el grau d’innovació, entre altres paràmetres.
En el segon cas, els beneficiaris són persones físiques o jurídiques que realitzin aquest 2020 despeses de renovació i modernització de l’establiment en l’àmbit tecnològic i digital. En aquest sentit, la quantia de l’ajut serà un 50% de les despeses subvencionables, fins a un màxim de 750€.
Quan parlem de despeses subvencionables ens estem referint a les d’assessoria i consultoria tecnològica; despeses de desenvolupament i implantació de solucions tecnològiques per als establiments: entorns web i e-commerce; digitalització de la gestió, cartellera digital, e-mail marqueting, interactivitat (QR), beacons, etiquetes electròniques i sistemes de vídeo analítica, per exemple.
Els conceptes exclosos són tot allò que no es pugui relacionar directament amb l’activitat, com cursos de formació, equips informàtics, tablets, balances electròniques i similars.
La documentació específica, per a aquest cas, són factures justificatives de la despesa i breu descripció del projecte.
La tercera línia d’ajuts és pels elements i mesures que garanteixin la prevenció i la seguretat davant del coronavirus. Els beneficiaris són persones físiques o jurídiques que realitzin aquest 2020 despeses de prevenció i seguretat davant de la COVID-19. La quantia de l’ajut és un 50% de les despeses subvencionables, fins a un màxim de 750 €.
Les despeses subvencionables poden ser, per exemple, les d’assessoria en prevenció de riscos i formació als empleats; elaboració de plans de contingència, certificacions de seguretat i assistència tècnica, vitrines de plàstic, vidre o metacrilat, per protegir els productes d’exposició, cartellera i senyalització informativa; mampares als punts d’atenció i caixes; altres elements físics que garanteixin la seguretat i prevenció entre els clients; pantalles facials; solucions tecnològiques per garantir mesures de contactless, com ara controls d’aforament; aparells de desinfecció específics per als materials, productes i elements de venda; detectors de temperatura; i mesures per a l’adaptació del local, sempre que siguin per garantir la seguretat davant del virus.
Quedarien, però, exclosos, mascaretes, guants i gel desinfectant hidroalcohòlic.
La documentació específica requerida són factures justificatives de la despesa; i fotografies de la despesa, si escau.
Es consideren despeses subvencionables les realitzades entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2020.
Cal dir que una mateixa activitat econòmica podrà sol·licitar qualsevol dels ajuts, sent compatibles les tres línies, sempre i quan es compleixi amb els requisits establerts per cadascuna d’elles.