Mont-roig del Camp ha aconseguit el Reconeixement Administració Oberta 2019 i se situa en el Top 10 dels ajuntaments de 5.001 a 20.000 habitants capdavanters en la transformació digital de la relació amb la ciutadania i la gestió interna
L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha estat reconegut amb el Reconeixement Administració Oberta 2019, que atorga des de fa cinc anys el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya i que tot just s’acaba de fer públic. El consistori mont-rogenc se situa en el Top 10 dels ajuntaments de 5.001 a 20.000 habitants de Catalunya capdavanters en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.
L’objectiu dels guardons és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital que es tradueix en un millor servei cap a la ciutadania.
Només dues poblacions del Camp de Tarragona en aquesta franja d’habitants han estat reconegudes, una d’elles Mont-roig del Camp. Aquests reconeixements públics, que distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa, s’atorguen en base una metodologia que analitza amb rigor més de 30 indicadors objectivables de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals.
En aquesta edició, corresponent a l’exercici del 2019, han estat guardonats un total de 75 ens locals catalans repartits en les diverses categories. Cal destacar que, de la franja de 5.000 a 20.000 habitants, només dues poblacions del Camp de Tarragona han estat guardonades, i una d’elles és Mont-roig del Camp.
L’Ajuntament mont-rogenc ha treballat molt intensament en els darrers 3 anys en la implantació de l’administració electrònica en el seu funcionament intern i a l’hora de garantir els drets digitals a la ciutadania. En aquest sentit, destaca el fet que l’ascens i l’evolució del consistori ha estat notable: el 2015 l’AOC classificava l’Ajuntament de Mont-roig del Camp en el lloc 881 entre els 947 ajuntaments catalans i els 42 consells comarcals.
La metodologia d’anàlisi
La metodologia d’aquests reconeixement permet mesurar el grau de maduresa de les administracions locals i posa a disposició dels ens informació rigorosa per conèixer el seu estat de situació, els seus punts forts i els àmbits de millora. Permet fer comparacions amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.
Així, s’estudia la disponibilitat de serveis públics digitals que són obligatoris d’acord a la normativa vigent o bé que aporten valor a la ciutadania. Entre els indicadors, s’analitza si es disposa d’una seu electrònica, d’un portal de transparència, d’un cercador web, d’un perfil del contractant, d’un tauler electrònic o bé si s’ofereixen fer tràmits en línia, si s’accepten les factures electròniques o si s’envien les notificacions electròniques, entre d’altres.