La Mobile Week Reus programa tallers i activitats per a tots els públics

Tallers i activitats per a tots els públics

Aquest dimecres torna una nova edició de la Mobile Week Reus, l’esdeveniment dedicat al sector de les noves tecnologies al qual Reus s’hi va adherir ja l’any passat. Aquest és un esdeveniment estratègic per la ciutat i enguany Reus continua  sent l’única ciutat de tota la demarcació on es realitza (l’altra partici pant de la demarcació és una comarca, la Ribera d’Ebre).

La Mobile Week és un acte vinculat al Mobile World Congress però que funciona de manera independent a aquest esdeveniment internacional. Per això, tot i la suspensió del congrés, l’Ajuntament de Reus manté la seva aposta per un programa d’activitats que s’ha dissenyat amb la voluntat d’acostar la tecnologia a la ciutadania i també amb l’objectiu de consolidar i mantenir el posicionament estratègic de Reus com a epicentre de les empreses tecnològiques de la demarcació.

La regidora d’Economia i Coneixement, Teresa Pallarès, ha afirmat durant la presentació d’aquest matí que “un dels eixos de treball de la regidoria és la potenciació de les activitats relacionades amb les noves tecnologies i l’organització de fires i esdeveniments professionals vinculats al sector TIC. La Mobile Week a més d’això, també va en la línia del foment de noves vocacions tecnològiques al territori, ja que tenim una demanda creixent de professionals qualificats en aquest àmbit”.

El clúster TIC participa en l’elaboració del programa d’activitats de la jornada un fet que s’ha posat especialment en valor, ja que actualment el Clúster TIC aplega una cinquantena d’empreses tecnològiques que donen feina directa a uns 1.500 professionals. En aquest sentit, el president del Clúster TIC, Pablo Mazón, ha destacat que les conferències organitzades conjuntament amb l’Ajuntament de Reus, s’alineen perfectament amb els tres elements claus de la visió i la missió del Clúster: les persones, el coneixement i la tecnologia”.

El programa de la Mobile Week a Reus contempla activitats per a tots els públics, professional, juvenil i familiar. Es pot consultar a través de l’agenda del reus.cat on també es podran fer les inscripcions, que són gratuïtes. Les activitats s’han dissenyat pensant en els diferents perfils i tindran lloc en diversos punts de la ciutat:

Edifici Tecnoparc: Activitats per al públic professional (matí)

9:30 – 10:15 h Conferència: L’estratègia 5G de Catalunya, a càrrec de Xavier Flores, tècnic de la secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya

10:15 – 11:00 h Conferència: L’impacte del 5G a les ciutats. Innovació a les smart cities. L’ús del 5G i les seves aplicacions pràctiques, a càrrec de Rosa Paradell, Directora de Desenvolupament de Negocis a la fundació i2CAT

11:20 – 12:00 h Conferència: El camí cap al 5G. Pilots i casos pràctics, a càrrec de Llorenç Rubió, IoT & Smart Cities Telefónica Mediterrani.

12:00 – 12:20 h Presentació del Carsharing Municipal, a càrrec de Ramon Castellví, Cap de serveis a l’Administració Pública

REDESSA 1: Tallers per a nens i nenes

18:00 a 19:00 h Taller de robòtica educativa per a nens de 8 a 12 anys: “Els Solucionadors”, a càrrec de Dynamind, Ments Dinàmiques

Mitjançant un robot i un tapet ens enfrontarem a diversos reptes pels quals haurem de programar-lo i obtenir, d’aquesta manera, la millor solució al problema. Aquesta vegada utilitzarem el robot ‘Probot’, amb el qual podem dibuixar i també moure’ns per poder arribar a diversos llocs i utilitzar els sensors que té.

18:00 a 19:00 h Taller de música virtual, a càrrec d’INS Baix Camp.

Mas Pintat: Activitats per a famílies

17:30 h Conferència: La importància de treballar el pensament computacional des de la infància. (Adreçada als pares). A càrrec de Jordi Vives: Enginyer informàtic, Coordinador pedagògic de Codelearn i Professor de la UPC

Resoldre creativament els problemes i entendre la tecnologia per poder-la fer servir traient-ne el màxim rendiment possible, són alguns dels reptes de l’educació del segle XXI. Aquesta conferència va adreçada als pares amb l’objectiu que promoguin el pensament crític dels seus fills i filles, des de ben petits.

Casal de Joves: Activitats per a joves

18:00 h Presentació de la ‘MISI’ el Xatbot per a joves de Reus, a càrrec de Santi Ariste, co-owner Universal Customer i Dídac Aluja, dinamitzador juvenil de l’Ajuntament de Reus.

Aquest xatbot permet tenir un assistent virtual 24/7 sobre temes de ciutat en clau jove.

Cal Massó: Activitats per a la ciutadania

19:00 h Taula rodona: ‘El futur d’un territori intel·ligent’, a càrrec de:

Oscar Hellín, coordinador del Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l’Ajuntament de Reus. Responsable TIC de l’Ajuntament de Reus

Pep Budi, CIO at Ajuntament de Tarragona

Jesus Redón, cap Secció Sistemes d’Informació en Ajuntament de Salou

Pablo Mazón, CEO en Movertis

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.