La Ruta del Modernisme atrau un centenar de turistes i descobreix els secrets de l’arquitecte Caselles

La Ruta del Modernisme, que dedica especial atenció a les obres de l’arquitecte Pere Caselles amb motiu de la programació extraordinària de l’Any Caselles, ha rebut prop d’un centenar de visites des de primers de juny en una de les rutes que ofereix l’agència Reus Promoció i que es repeteix cada dissabte al matí. Pel que fa a la procedència, un 95% de les persones han estat catalans.

L’Ajuntament de Reus dedica aquest any 2018 a recordar i estudiar la vida i l’obra de l’arquitecte Pere Caselles Tarrats (Reus, 1864-1936), un dels principals responsables de la transformació urbanística de la ciutat en l’ampli període que va de finals del segle XIX fins al primer terç del XX. Caselles és reconegut com l’autor de quasi una cinquantena d’edificacions realitzades a la ciutat en aquests anys, de les quals, vint-i-sis estan catalogades com a modernistes.

En el marc de la programació de l’Any Caselles, el passat mes de juny l’agència Reus Promoció va presentar una nova proposta de turisme cultural, la Ruta del Modernisme “Reus 1900”, una visita dinamitzada que es realitza tots els dissabtes a les 11:30 h. Aquesta és una ruta guiada pensada per descobrir Reus seguint el fil conductor del Modernisme i conèixer la ciutat a través de les obres i els personatges que van configurar Reus com a escenari modernista. Entre aquests noms propis, i en la celebració de l’Any Caselles, s’ha volgut destacar d’una manera molt especial l’obra d’aquest arquitecte reusenc, que s’ha posat en valor a la nova ruta donant-li un protagonisme especial, al costat dels grans noms vinculats a la història del modernisme de Reus, com Domènech i Montaner i Gaudí.

La visita a la Ruta del Modernisme «Reus 1900» s’inicia al costat de l’antic pavelló antituberculós del carrer Sant Joan, seu de l’agència Reus Promoció, per seguir el recorregut per aquest carrer i conèixer les cases Rull i Gasull, obres de Domènech i Montaner. Seguidament continua per l’avinguda Prat de la Riba per conèixer la història de les Escoles dissenyades per Pere Caselles i continua pel carrer Llovera, la plaça Prim i el carrer Monterols per descobrir els edificis modernistes més emblemàtics. La visita acaba a la plaça del Mercadal, davant de la casa Navàs.

Durant l’itinerari els visitants s’apropen de forma molt amena i participativa a les obres modernistes més destacades de Reus, coneixent, mitjançant diferents recursos, les anècdotes més destacades de la brillant època del Modernisme a la ciutat. En el decurs de la visita es desvetllen els secrets d’algunes de les obres més emblemàtiques de l’arquitecte Caselles, com les Escoles Prat de la Riba, la casa Punyed, la casa Tomàs Jordi, la casa Codina i la casa Laguna, entre d’altres.

La Ruta del Modernisme “Reus 1900” és una activitat concebuda principalment per a visitants individuals de proximitat, amb una especial atenció al públic familiar.

Perfil dels visitants
Des del passat 9 de juny, en que es va realitzar la primera visita a la ruta, quasi un centenar de persones (concretament 94) han pogut gaudir d’aquesta proposta dinamitzada i participativa. Quant a la procedència dels visitants, un 95 % de les persones que van realitzar la visita eren catalans, i entre ells un 58% procedien de la ciutat de Barcelona i demarcació, seguits dels visitants que procedien de les comarques de Tarragona (18%) i dels ciutadans de Reus (18%).

Reus Promoció valora positivament aquestes dades de visitants, després de tan sols dos mesos de la posada en marxa de la ruta, unes dades que confirmen l’interès del públic de proximitat per aquesta proposta de turisme cultural.

Informació pràctica
Entrada general: 8 euros / Majors de 65 anys: 7 euros / Nens de 9 a 15 anys: 7 euros / Nens de 0 a 8 anys: gratuït
Informació i reserves: Oficina de Turisme del Gaudí Centre. Tel. 977 010 670
www.reus.cat/serveis/ruta-modernista-reus-19000

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.