El muntatge permet veure les propostes per convertir unes antigues naus industrials de Reus en un espai cultural polivalent
L’espai central de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus acull fins al 9 de febrer el muntatge 600 Hundred Boxes, que recull les propostes realitzades per alumnat del centre per convertir un espai industrial, com les naus Pich Aguilera de la ciutat, en una sala cultural polivalent. Aquestes propostes eren l’objecte dels projectes de final de cicle del Taller 3×2 impartit a l’Escola. El taller engloba els estudis d’Arquitectura Efímera i de Projectes i Direcció d’Obres de Decoració (PIDOD), dos cicles formatius de grau professional que es poden realitzar en tres cursos acadèmics.
El projecte de final de cicle del passat curs girava entorn l’adequació d’un espai peculiar, marcat pel seu passat industrial de fabricació tèxtil, com són les naus Pich Aguilera. Una part d’aquestes naus van ser utilitzades per l’antic Hospital Sant Joan de Reus. L’alumnat tenia per davant el repte de plantejar propostes per convertir l’espai en un centre polivalent amb finalitats culturals. Aquests projectes es poden visitar ara a l’espai central de l’Escola d’Art i Disseny fins al 9 de febrer, de dilluns a divendres, entre les 9h i les 20h.
L’exposició dels treballs serveix, alhora, per materialitzar un altre projecte acadèmic, que protagonitzen alumnes d’aquests mateixos estudis de l’actual curs 2017-2018. L’alumnat d’aquest curs és el responsable de dissenyar, adequar i tractar l’espai que acull la mostra. Una estructura ovalada feta amb 600 caixes negres de plàstic és l’element vertebrador del muntatge, que també dóna nom a l’exposició: 600 Hundred Boxes.
Els alumnes que exposen els seus projectes de final del cicle corresponent al passat curs són: Ramon Ribé, Hajar Oubaddi, Sara Mateos, Sara Puig i Míriam Duro.
Els alumnes que han fet el muntatge de l’exposició, així com el cartell i tota la part gràfica són: Vanessa Alcalá, Lluna Castellón, Eric Baiges, Pol Martínez, Laia Vallvé, Laura Puig, Pere Garcia, Elena Durán i Maria Ballester.
Els professors del Taller 3×2 són: Jordi Bergadà, Xavier Monje, Ferran Tiñena i Nacho Álvarez.