La novetat d’aquest trimestre és el taller “Parlar en públic”
El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) comença aquest dimarts dia 19 de desembre a Reus les inscripcions als cursos de catalàpresencials i als que es fan en línia amb la plataforma Parla.cat.
Les matrícules seran el 19 i 20 de 9 a 13.30 h i de 17 a 18.30 h i el 21 de desembre només de 9 a 13.30 h. Aquests mateixos dies també es faran les proves de col·locació a les persones que no sàpiguen quin és el nivell que els correspon cursar.
La novetat del trimestre és el taller “Parlar en públic”, de 20 h de durada, que s’impartirà els dimarts i dijous de 19 a 21 h del 6 de febrer al 8 de març.
Aquest taller s’adreça a persones que parlen en català però que se senten insegures a l’hora de parlar en públic en una reunió de la feina, de l’escola, en una assemblea, en un acte… Serà eminentment pràctic i s’hi aprendrà el que és essencial, més enllà del contingut, per comunicar de forma eficaç: la postura, la gesticulació, l’entonació, la manera d’evitar tics lingüístics, trucs per connectar amb el públic, cortesia lingüística…
El CNL està situat al Mas Vilanova, al c. de l’Àliga de Reus 1, entre el passeig de Misericòrdia i el carrer del Pare Manyanet. Es pot demanar més informació al 977 12 88 61.
15 cursos presencials i més de 400 places
Aquest trimestre el CNL ofereix a la capital del Baix Camp 15 cursos presencials que van del nivell bàsic al de suficiència i inclouen també el Taller “Parlar en públic” . La majoria dels cursos generals començaran els dies 8 i 9 de gener i acabaran al març. Al febrer també s’iniciaran cursos en línia amb tutoria de nivell Intermedi i de Suficiència que finalitzaran al juny. En total hi ha més de 400 places disponibles.
Quant a l’oferta, destaca el curs de nivell bàsic 1 per a no catalanoparlants que es fa descentralitzat, a l’Escola Prat de la Riba, on durant el primer trimestre ja s’ha impartit un nivell Inicial per acostar la llengua al col·lectiu de mares i pares que en tenen necessitat per ajudar els seus fills en els estudis o per a la seva vida social i laboral.
Cursos en línia, certificats oficials i activitats complementàries
Amb més de 25 anys d’experiència, el CNL ofereix diferents modalitats d’aprenentatge del català amb l’objectiu que els alumnes puguin compatibilitzar la feina amb els estudis. Així, a l’oferta ja existent de cursos presencials de 45 i 90 hores, s’hi afegeixen els cursos en línia, a través de de la plataforma Parla.cat.
El CNL també organitza un gran nombre d’activitats culturals perquè els alumnes puguin posar en pràctica els aprenentatges, compartir experiències i ampliar els coneixements de cultura catalana.
D’altra banda, els cursos es basen ens els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Els certificats de nivell expedits pel Consorci per a la Normalització Lingüística són equivalents als certificats de la DGPLi tenen una correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).
El Consorci per a la Normalització Lingüística
El Consorci per a la Normalització Lingüística és una administració pública creada l’any 1989 per la Generalitat de Catalunya i diversos ens locals, amb la finalitat d’afavorir l’ensenyament i fomentar l’ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat i facilitar, així, la cohesió social, també per mitjà del treball en xarxa amb entitats i associacions.
El CPNL, que està integrat per la Generalitat de Catalunya i 135 ens locals, s’organitza a través de 22 centres de normalització lingüística i compta amb 146 punts d’atenció. Dona resposta a les necessitats de formació en llengua catalana de la població adulta i d’assessorament i gestió lingüístics d’empreses i entitats.