50è aniversari de la mort del Dr. Vilaseca

Coincidint amb la data del cinquantè aniversari de la seva mort, la ciutat de Reus retrà homenatge a un dels seus personatges il·lustres, Salvador Vilaseca. Al llarg de tot el 2025 diverses activitats i iniciatives, organitzades per d iferents agents culturals de la ciutat, ajudaran a difondre l’obra i la figura d’aquest metge, historiador i arqueòleg.

Així doncs, la programació s’iniciarà oficialment al Museu Salvador Vilaseca el pròxim 8 d’abril a les 19:00 h amb la conferència «El llegat del Dr. Salvador Vilaseca, 50 anys després de la seva mort» a càrrec de Josep M. Vergès, investigador de l’IPHES. També al Museu i de la mà de l’IPHES, el dimarts 15 d’abril s’han programat dues sessions del taller familiar «Quan els collarets parlen», destinats a aquells infants i famílies que vulguin descobrir la prehistòria a través dels ornaments i alhora participar en primera persona de la creació d’una d’aquestes peces. Finalment, el dissabte 24 de maig l’arqueòleg Jaume Massó conduirà la ruta «Resseguint les passes del Dr. Vilaseca» una caminada popular per alguns dels jaciments arqueol&ograv e;gics excavats per l’insigne reusenc com ara el poblat ibèric de Santa Anna de Castellvell o el forn romà de la partida de la Buada.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que “igualment, la voluntat és que la programació s’estengui a la resta de l’any amb noves activitats que s’aniran anunciant a mesura que es vagin concretant”.

En paral·lel també s’ha editat un punt de llibre commemoratiu per a les Biblioteques Municipals il·lustrat amb una fotografia de Salvador Vilaseca presa als anys 30 pel fotògraf Eduard Borràs. I, des del Museu de Reus, s’està treballant en la digitalització del fons documental del doctor, conformat per documentació personal i professional com ara correspondència, memòries d’excavacions i manuscrits, entre altres. En conjunt suposa un fons de summa importància per a l’estudi de la història, la prehistòria i l’arqueologia del Camp de Tarragona i amb la seva digitalització i publicació en línia, podrà fer-se accessible al públic i, especialment, als investigadors.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.