La quarta edició del concurs musical PortAutors/es, organitzat pel Teatret del Serrallo del Port Tarragona, publica el nom dels sis artistes finalistes.
Es tracta de Roger Padrós, Sònia Linares, Raquel Herreros, Lola Bou & Manel Brancal, Charlom Platz i Marta Shanti. Les sis propostes són de cantautors/es i, es té previst que el pròxim 20 de novembre al Teatret del Serrallo, es decideixin els guanyadors/es.
Aquest any 2021 s’han rebut al voltant de 40 propostes que consoliden la importància i rellevància d’una mostra que va néixer l’any 2018 amb l’objectiu principal de descobrir el talent del nostre territori i donar a conèixer el seu potencial artístic.
En aquesta quarta edició, l’organització, ha treballat per afegir nous premis a la mostra, per engrandir i crear sinergies amb nous espais culturals i musicals de tot el territori, fet que permès incloure fins a cinc diferents premis en PortAutors/es 2021. Els cinc premis de l’edició 2021 han permès fer un salt endavant en potenciar el talent musical del territori: El primer premi, ‘Premi del Jurat’ l’artista guanyador’/a participarà en festivals reconeguts del territori com ara JaVeus2022, Accents2022, Santa Tecla 2022, Altacústic2022 i l’Espai Kesse 2022. El segon ‘Premi l’artista local’, un guardó que ofereix una formació en producció musical patrocinada per Yamaha Music School Tarragona. El ‘Premi del públic’ és el tercer reconeixement que permet a l’artista fer un enregistrament professional patrocinat per Audio-Technica Iberia. El quart dels premis és nou d’aquesta quarta edició
és la participació, de l’artista guanyador/a, a la FiM Vila-seca, sota el títol, ‘Premi FIM VilaSeca’ una fira de música emergent i familiar que es mostra com aparador i mercat de la música moderna i d’espectacles musicals de Catalunya. Finalment, el darrer premi creat per l’organització de la mostra musical aquest 2021, és el ‘Premi Port Tarragona’ que oferirà a la persona guanyadora dur a terme un enregistrament professional d’un videoclip d’una de les seves composicions musicals.
Cal recordar que Portautors/es va néixer amb l’objectiu principal de donar a conèixer les creacions musicals i dotar als i les artistes participants d’un marc per acollir els seus treballs i ajudar a assolir nous públics. Les propostes que s’han presentat, tot i ser majoritàriament del territori català, poden ser interpretades en diferents idiomes. El concurs és una mostra oberta i sense cap mena de restricció geogràfica. La mostra, oberta a principis del mes de juliol, va tancar les inscripcions el 20 de setembre.
Artistes finalistes
Roger Padrós de 23 anys és un cantautor nascut a Barcelona. A més de cantant, toca el piano i la guitarra. Al llarg de la seva trajectòria ha participat en diversos certàmens que l’han portat a guanyar premis de composició i a actuar a sales emblemàtiques de la seva ciutat com “Luz de Gas” o “Sala Barts”. Va publicar el 2019 el seu primer EP (Mil Más) de la mà de “48 Volts Studio”. És destacable el seu pas per l’última edició de “La Voz”, on va ser semifinalista amb l’equip del seu “Coach”, Pablo López. Es defineix com algú que escriu sentiments i els hi dóna veu. Però també com algú que persegueix conèixer-se.
Sònia Linares, de 45 anys de Llorenç del Penedès, és una artista independent, cantant i compositora. Spirit Fruit” és el seu primer single en solitari. Va ser finalista ISSA International Singer / Song-Writer Association Awards 2021 (EUA) com a millor vocalista
femenina. Va ser premiada amb el 3r Premi Cantautor ‘La Fada Ignorant’ Concurs 2021 (Andorra). Finalista dels EUA Music Awards amb ‘TuYo’. Ha participat en diversos certàmens musicals nacionals i internacionals quedant finalista en vàries ocasions.
Raquel Herreros, de 28 anys natural de Barcelona, s’estrena amb el seu treball ‘Sota l’escorça’, basat en poemes de Màrius Torres. L’artista va finalitzar l’any 2020 els estudis superiors de Música al Conservatori del Liceu (Interpretació Jazz i Música Moderna) i en la seva trajectòria ha format part de diverses formacions com a vocalista (el grup de jazz manouche Scaramouche, el duet amb el pianista Dani Ferruz, la Liceu Big band, etc) o com a corista (acompanyant la cantautora Anaïs Vila), actuant en cicles com ‘Nits amb ritme’ (Casa de les Punxes), al festival Voll-damm o al Cicle Música als Parcs, entre d’altres.
Lola Bou & Manel Brancal, tenen 443 anys i són naturals de Castelló. Uneixen talents, trajectòria i experiència per a donar vida a un nou projecte en comú amb un repertori propi, eclèctic i ple de matisos. El concert de petit format, a duo, mostra un ambient íntim, intens i amb força. Amb veu, guitarres, piano, loops i efectes es crea, amb una sensibilitat compartida, l’atmosfera sonora per a uns textos emocionals, amb veu de dona: complicitat, fusió, creativitat i recorregut vital per compartir a sobre l’escenari. El treball en equip dona com a resultat un estil propi, al marge de les corrents musicals més comunes dintre la música d’autoria.
Charlom Platz, de 36 anys natural de Barcelona. Es defineix com un simple creador de melodies i lletres que són reflex de la seva pel·lícula.
Marta Shanti, 26 anys natural de Montmeló. La força de Marta Shanti contrasta amb la tendresa i proximitat de la seva veu. Concerts de petit i mitjà format, on el públic és interpel·lat directament per l’artista, i on la llengua és també vehicle d’expressió i cohesió. Una barreja original de nova cançó catalana, el pop-rock britànic, estatunidenc i espanyol, del folk català i del country americà, fusionat amb tocs de soul, funky i ritmes beat psicodèlic, en format acústic, amb l’artifici musical al descobert. Un oasi de pausa per mirar-se endins i compartir un trosset de vida.
Selecció de peces finalistes
Un cop rebudes les 40 peces musicals es va iniciar el procés de validació de les propostes i es va traslladar tot el material al Jurat de PortAutors/es 2021 per publicar el nom dels sis artistes finalistes.
Un jurat integrat per professionals de la comunicació en l’àmbit musical, empresaris del management, gestors culturals i programadors que, segons les seves declaracions, ‘tenim cada any un repte més complicat a causa de la gran qualitat i alta professionalitat de totes les propostes que hi participen’.