La Diputació de Tarragona ha organitzat la seva primera hackató al Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació a Reus, una jornada d’innovació en què un centenar de participants, persones joves d’entre 16 i 30 anys, han ideat solucions per a reptes reals plantejats per empreses de la demarcació.
D’entre les solucions proposades s’ha escollit una proposta guanyadora: es tracta d’una experiència gastronòmica per a la marca de cervesa Rosita. La solució plantejava una experiència gastronòmica, amb menú complet, a base de productes emprats en l’elaboració de la cervesa i un maridatge servit en copes i plats fabricats a partir del vidre de les ampolles, amb l’objectiu de millorar el procés d’elaboració de la cervesa artesana i reduir al mínim la generació residus.
A la primera edició del HackDipta hi han participat estudiants de diversos centres educatius de la demarcació i d’arreu de Catalunya. L’esdeveniment, realitzat amb el suport de l’empresa Youz Talent, ha comptat amb l’assistència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i del diputat delegat de Gestió de Persones i Talent, Joan Castor Gonell.
Durant la jornada, les persones participants han hagut d’innovar per resoldre problemàtiques reals plantejades per empreses i entitats del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Es tractava de reptes vinculats a diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En concret, les empreses que han col·laborat en aquesta primera edició del HackDipta han estat PortAventura World, BASF, Fundació Pere Tarrés i Cerveses Rosita.
El treball s’ha realitzat per equips multidisciplinaris, aplicant la metodologia del design thinking per crear solucions innovadores centrades en les persones. Els grups han presentat les propostes ideades als representants de cada empresa, que han realitzat una primera selecció de projectes finalistes. A partir de les propostes finalistes, el jurat i el públic han escollit la proposta guanyadora.
L’objectiu de la jornada era potenciar el talent jove de la demarcació i empoderar els participants per impulsar-los al món laboral i capacitar-los en competències transversals. Entre d’altres, s’ha treballat la resolució de problemes, el treball en equip i la comunicació. A més, HackDipta també representa una oportunitat per establir connexions i fer contactes entre professionals del sector i els joves participants.